Προσωπική φροντίδα, μασάζ και ευεξία.

Η προσωπική φροντίδα σίγουρα θεωρείται ως η πλέον απαραίτητη πρακτική για τη διατήρηση του οργανισμού μας σε κατάσταση καλής υγείας, φρεσκάδας και ευεξίας. Η σωστή προσέγγιση προς αυτή τη συγκεκριμένη κατεύθυνση δημιουργεί τις κατάλληλες υποδομές, με προοπτική να αποφεύγονται οι επισκέψεις στους γιατρούς, που σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο.

Η προσπάθεια μας, ώστε η προσωπική φροντίδα να είναι επιτυχημένη, θα μπορούσε να στηρίζεται πάνω σε συγκεκριμένους άξονες.

  1. Διατροφή

Η ισορροπημένη διατροφή βοηθά ιδιαίτερα ώστε ο οργανισμός μας να διατηρείται σε ευεξία. Υδατάνθρακες, όσπρια, λαχανικά, κρέατα, φρούτα και υπερτροφές θα πρέπει να βρίσκονται σε τέτοια διαδικασία ροής, ώστε να λαμβάνουμε σε ικανοποιητικό βαθμό τις πρωτεΐνες, τις βιταμίνες και γενικά τις ευεργετικές ουσίες που χρειαζόμαστε.

Το «μέτρο» θα μας απομακρύνει από τις φοβίες όταν ανεβαίνουμε στις ζυγαριές. Σίγουρα και αυτές χρειάζονται για να παρακολουθούμε το βάρος μας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η διαχρονική «δίαιτα του Ιπποκράτη» συμβουλεύει ότι το γλυκό, το ξινό, το πικρό και το αλμυρό πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση ισορροπίας μέσα στον οργανισμό μας , ως «ασπίδα» υγείας και καταπολέμησης ασθενειών.

  • Άσκηση

Μπορεί ο Τσώρτσιλ να φέρεται να έχει δηλώσει ότι η μακροζωία του (έζησε 91 χρόνια) οφειλόταν στο «καθόλου άθληση, πούρα Αβάνας και αρμένικο κονιάκ», ωστόσο η πραγματικότητα για την πλειονότητα των ανθρώπων είναι εντελώς διαφορετική. Η σωματική άσκηση, η γυμναστική, βοηθά σημαντικά στη καλή υγεία του οργανισμού μας. Σε συνδυασμό με το μασάζ ενισχύει την ευεξία του οργανισμού μας.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν διαπιστωθεί τα παρακάτω οφέλη:

-Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

-Θεωρείται ως δυνατό παυσίπονο και κατά συνέπεια έχει θετική δράση στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων και των μυϊκών πόνων, ειδικά πριν την εκγύμναση. Αυτό κάνει και τη διαδικασία της σωματικής άσκησης λιγότερο επίπονη και περισσότερο ευχάριστη.

-Λειτουργεί ως αγχολυτικό. Ως τέτοιο, όταν πραγματοποιείται στο πρόσωπο και τα πόδια, λόγω της χαλαρωτικής του ιδιότητας, βοηθά και στον ύπνο, χαρίζοντας στον οργανισμό ευλυγισία. Επίσης αποτρέπει την πρωινή δυσκαμψία.

-Βελτιώνει την κυκλοφοριακή ροή του αίματος.

-Ο σύγχρονος τρόπος της αστικής ζωής συνδέεται με πολλά επαγγέλματα, που απαιτούν την καθημερινή πολύωρη παρουσία στον υπολογιστή. Το μασάζ χαλαρώνει τα δάχτυλα και τους τένοντες.

-Εν κατακλείδι μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα το σώμα μας, τις αντοχές και τα όριά του, ανυψώνοντας τη διάθεσή μας.

Επειδή όμως δεν έχουμε όλοι μας τη δυνατότητα, οικονομική ή χρονική, να καταφεύγουμε συχνά σε επαγγελματία μασέρ, οι οικιακές συσκευές μασάζ προσφέρουν λύσεις.

  Συνοπτικά:

– Συσκευές μασάζ χειρός με υπέρυθρες.

Συσκευές μασάζ χειρός με υπέρυθρες.

– Μαξιλάρια μασάζ πολλαπλών χρήσεων και μπαταρίας.

Μαξιλάρια μασάζ πολλαπλών χρήσεων και μπαταρίας.

-Ειδικό κάθισμα μασάζ για την πλάτη και τον αυχένα.

Ειδικό κάθισμα μασάζ για την πλάτη και τον αυχένα.

Σωστή διατροφή, σωματική άσκηση και μασάζ αποτελούν παράγοντες, που με την κατάλληλη χρήση βοηθούν σημαντικά τον οργανισμό μας, ώστε να διατηρείται σε ευεξία. Σε κάθε περίπτωση η προσωπική φροντίδα που δίδει ο καθένας για την υγεία του αποτελεί την καλύτερη άμυνα του οργανισμού στις ασθένειες. Η σύγχρονη κοινωνική ζωή χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, από την αύξηση του μέσου όρου ηλικίας.

Επισκεφθείτε το Medicahellas, για να δείτε και να αγοράσετε οικιακές συσκευές μασάζ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για