Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Θεόδωρου Ρογδάκη που έσβησε ξαφνικά στα 54 του χρόνια- ΦΩΤΟ

Σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, κηδεύετε αυτή την ώρα ο Θεόδωρος Ρογδάκης που έφυγε από τη ζωή μετά από ανακοπή που υπέστη κατά τη διάρκεια νοσηλείας του στο νοσοκομείο. Τραγικές φιγούρες τα αδέλφια του Άννα Μαρία και Μανώλης καθώς και η σύζυγος του Ελένη. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει, το πόσο άδικα και ξαφνικά «έσβησε» ο αγαπημένος τους Θόδωρος .

Ο γιατρός Θεόδωρος Νικ. Ρογδάκης άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα της Πρωτοχρονιάς σε ηλικία 54 ετών. Ο Θεόδωρος Ρογδάκης βρίσκονταν σε διαδικασία ανάρρωσης από ένα χειρουργείο ορθοπαιδικής φύσεως, στο οποίο είχε υποβληθεί πριν από αρκετές ημέρες. Υποδέχτηκε τον καινούργιο χρόνο πλαισιωμένος από μέλη της οικογένειάς του και φίλους του. Ωρα 9.30 το βράδυ αισθάνθηκε δυσφορία και ζήτησε βοήθεια από την αδελφή του Αννα – Μαρία. Πριν αυτή προλάβει να αντιδράσει και να σπεύσει κοντά του, απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς. Ο Θεόδωρος Ρογδάκης ήταν γενικός γιατρός. Είχε διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, μέλος της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής και του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου Αιγίου, ενώ είχε διδάξει στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ. Επίσης διετέλεσε γιατρός της ομάδας βόλευ της ΕΑΠ και της ομάδας πόλο και κολύμβησης της ΝΕΠ. Ο Θεόδωρος Ρογδάκης ήταν παντρεμένος με την Ελένη.

Ηταν αδελφός του μηχανικού Μανώλη Ρογδάκη και της Αννας – Μαρίας. Εκτός από την ιατρική, ήταν φανατικός του αθλητισμού. Από μικρός είχε διακριθεί στο μπάσκετ. Στα 16 του χρόνια, ο Αμερικανός προπονητής και πρώην επαγγελματίας του ΝΒΑ Kelley είχε παρατηρήσει ότι με συστηματική προπόνηση θα μπορούσε να είναι κορυφαίος στην ηλικία του. Ωστόσο οι αείμνηστοι γονείς του, Κούλα -αγαπητή συμπολίτισσα με μεγάλη κοινωνική και πολιτική δράση- και ιδιαίτερα ο πατέρας του Νίκος, ο οποίος υπήρξε παλιός αθλητής, τον απέτρεψαν από το να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπάσκετ.

Ηταν ιδιαίτερα μελετηρός και άριστος στη σχολική του πορεία της οποίας κατάληξη ήταν οι σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκανε σπουδές στο κλασικό βιολί και ήταν γλωσσομαθής. Ωστόσο το «μικρόβιο» του αθλητισμού δεν το απέβαλε ποτέ. Ασχολήθηκε συστηματικά με τη γυμναστική και τα βάρη και διακρίθηκε στο body building.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για