Από την Πάτρα ο “χορός” επαναφοράς των δώρων – Ο δήμος θα πληρώσει 13ο και 14ο μισθό!

Επαναφορά των επιδομάτων εορτών και αδείας για τους υπαλλήλους τους αποφασίζουν ο ένας μετά τον άλλον πολλοί μεγάλοι δήμοι της χώρας, εφαρμόζοντας άμεσα, χωρίς να ασκήσουν έφεση, πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων με τις οποίες έχουν γίνει δεκτές σχετικές προσφυγές εργαζομένων τους.
Τους τελευταίους δύο μήνες, τουλάχιστον τρεις μεγάλοι δήμοι της χώρας, αποφάσισαν την επαναχορήγηση των επιδομάτων εορτών και αδείας σε εργαζομένους τους.
Τον «χορό» της επαναφοράς των «δώρων», άνοιξε από τις αρχές Νοεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, που έλαβε απόφαση για την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στους εργαζόμενους που έχουν οποιαδήποτε σχέση μισθωτής εργασίας με το δήμο.
Μετά από σχετική εισήγηση που έγινε από τη Δημοτική Αρχή, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο ότι εφόσον η απόφαση του δικαστηρίου είναι υπέρ των εργαζομένων που έχουν καταθέσει προσφυγή (όπως αναμένεται, αφού υπάρχει δεδικασμένο και έχει εφαρμοστεί γι’ αυτούς που δικαιώθηκαν), ο δήμος θα πληρώσει το 13ο και 14ο μισθό, ένα ποσό που αντιστοιχεί σε 3.500.000 ευρώ.
Πριν από λίγες μέρες, και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αποφάσισε να καταβάλει τα ίδια επιδόματα και μάλιστα, αναδρομικά από το 2013, σε 22 εργαζομένους της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για