Αποκάλυψη. Καταδίκασαν την καθαρίστρια ενώ έχουν αθωώσει άλλες 5 περιπτώσεις πλαστογραφίας

Το περι δικαίου αίσθημα στην Ελλάδα το 2018 έχει χαθεί. Και αυτό είναι πολύ κακό μιας και η Δικαστική εξουσία στην χώρα μας είναι πολύ σημαντική στην καθημερινότητα του Έλληνα και στο DNA του. Άλλωστε είναι μια απο τις εξουσίες που στηρίζουν την Δημοκρατία μας.

Πόσο δημοκρατική ήταν η απόφαση για την Καθαρίστρια που πλαστογράφησε το πτυχίο του δημοτικού για να μπορεί να ξεσκατώνει δημόσιες τουαλέτες προκειμένου να ζήσει την οικογένεια της;

Αυτό θα το κρίνετε εσείς. Εμείς με την βοήθεια του dikastiko.gr μοιραζόμαστε μαζί σας πέντε ακόμη αντίστοιχες υποθέσεις, οι κατηγορούμενοι των οποίων… αθωώθηκαν.

Διαβάστε:

 

Γιατρός χειρουργός στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου με πλαστό πτυχίο Ιατρικής Χειρουργικής. Εργάστηκε συνολικά 21 μήνες εισπράττοντας αποδοχές ύψους 57.054,40 ευρώ. Ουδέποτε προσκόμισε το πρωτότυπο του πτυχίου της, ισχυριζόμενη ότι της το είχε κλέψει ο πρώην σύζυγός της για να την εκδικηθεί και η ίδια δεν είχε χρήματα για να ταξιδέψει στην Αρμενία και να το πάρει. Αντ’ αυτού, στο ΔΙΚΑΤΣΑ είχε καταθέσει για αναγνώριση ένα  πτυχίο της Παιδαγωγικής με το επώνυμο του συζύγου της και  το  πτυχίο της Ιατρικής με το επώνυμο του πατέρα της. Το 2014, το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας την καταδίκασε σε φυλάκιση 2 ετών και 5 μηνών, με αναστολή.

Νοσηλεύτρια στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας  φέρεται ότι  παραποίησε  το πτυχίο της  από τη Μέση Τεχνική Επαγγελματική Νοσηλευτική Σχολή Γενικού Νοσοκομείο, αλλάζοντας το βαθμό σε  19.8. Υποστήριξε πως δε γνώριζε ότι είχε παραποιηθεί το πτυχίο της. Καταδικάστηκε σε  φυλάκιση 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, μετέτρεψε το βαθμό του πτυχίου της σε 20. Καταδικάστηκε σε  φυλάκιση 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ, ημερησίως.

55χρονη συνταξιούχος με πλαστό απολυτήριο είχε διοριστεί στο δημόσιο, εισπράττοντας επί 11 χρόνια το δημόσιο με 176.000 ευρώ. «Είχα ανάγκη τα χρήματα» , είπε στην απολογία της με τον εισαγγελέα να της απαντά: «Άνθρωποι με πτυχία τυλίγουν σουβλάκια». Τελικά καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη, ενώ το δικαστήριο την απάλλαξε  από την επιβαρυντική διάταξη για τους καταχραστές του Δημοσίου, ενώ της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Η 55 χρονη αφέθηκε τελικά ελεύθερη αφού η απόφαση έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Με πλαστό πτυχίο διορίστηκε υπάλληλος του Δήμου Κορυδαλλού ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για