Ποιον προστατεύουν; Γιατί η πυροσβεστική δεν δίνει τα έγγραφα που ζητάει η χήρα Φύτρου;

Την Βαρβάρα Βουράκη την γνωρίσαμε μέσα απο την προσωπική τραγωδία της το καλοκαίρι που μας πέρασε. Έχασε σύζυγό και δυο παιδιά. Και έβαλε σκοπό ζωής να δικαιώσει τη μνήμη των οικείων της, όλων των ανθρώπων που χάθηκαν στην πυρκαγιά στο Μάτι και αυτών που έμειναν πίσω.

Σε μια ενέργεια που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, το Πυροσβεστικό Σώμα αρνείται να δώσει στην χήρα του άτυχου Γρηγόρη Φύτρου, μια σειρά στοιχείων που αφορούν τις ενέργειες της «Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος» (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.) την κρίσιμη μέρα της τραγωδίας.

Το απίστευτο του πράγματος είναι πως η διπλή άρνηση παροχής των στοιχείων έρχεται μετά από εισαγγελική παραγγελία με την οποία διατάσσεται το πυροσβεστικό σώμα να παραδώσει τα στοιχεία αλλά τελικά αρνείται να συμμορφωθεί. Χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο αίτημα το ΠΣ απάντησε πως αυτά τα έγγραφα πρέπει να αναζητηθούν, «σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από την αρμόδια εισαγγελική αρχή».

Ο δικηγόρος της χήρας Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος προσέφυγε στην εισαγγελία και πήρε το υπ’ αριθμ. 45248/19-10-2018 σχετικό εισαγγελικό έγγραφο, το οποίο, έκανε δεκτή την αίτηση και διατάχθηκε η διαβίβαση του, στον Αντιστράτηγο του Π.Σ. Βασίλειο Ματθαιόπουλο.

Όπως εκτιμά η πλευρά Φύτρου , το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, αφού έλαβε υπ’ όψιν του, το αίτημα και την εισαγγελική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έκρινε, ότι δε θα συμμορφωθεί σ’ αυτήν.

Η πολιτική αγωγή με όσα αναφέρει δια του κ. Καπερνάτου (έχει υποβάλλει σχετική αναφορά στον εισαγγελέα η οποία κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) ουσιαστικά περιγράφει μια προσπάθεια κάλυψης –κατά την εκτίμησή της- κάποιων ενεργειών και προσώπων. Αναφέρει δε ευθέως την ύπαρξη μιας μυστηριώδους γυναίκας- επισκέπτριας στην αρμόδια υπηρεσία την ημέρα , τα στοιχεία της οποίας ζητούν από τις αρχές.

 

Πηγή: dikastiko.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για