Η Πάτρα τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου – Κορυφώνονται απόψε οι εκδηλώσεις για την 45η επέτειο

Με την πορεία τιμής και μνήμης κορυφώνονται απόψε στην Πάτρα, οι τριήμερες εκδηλώσεις της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών την 17η Νοεμβρίου 1973. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα από την πλατεία Όλγας, στο ύψος του Εργατικού Κέντρου, ενώ έχουν προγραμματιστεί προσυγκεντρώσεις από τις 4 και μετά στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, στην οδό Κορίνθου, όπου υπήρξε ο χώρος αντίστασης των φοιτητών και του λαού της πόλης απέναντι στη Χούντα.

Η πορεία στους κεντρικούς δρόμου της πόλης, θα περάσει όπως κάθε χρόνο και από το μνημείο του δολοφονημένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, στην πλατεία Βουδ.

Στην πορεία για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θα συμμετάσχουν πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και συλλογικότητες, οι οποίοι με ανακοινώσεις τους απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην αποψινή εκδήλωση.

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικοί, ενώ θα υπάρξουν μέτρα της Τροχαίας στο κέντρο της Πάτρας.

Η εκδήλωση του Δήμου Πατρέων

Μετά την πορεία, στις 8 το βράδυ, ο Δήμος Πατρέων διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο Πολυτεχνείο στο θέατρο Μπάρυ (Σανταρόζα 7 και Καρόλου).

Στην εκδήλωση θα χαιρετίσει η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και θα ακολουθήσει αφιέρωμα για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου από το Χορευτικό Τμήμα και τη Λαϊκή Ορχήστρα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για