ΠΑΤΡΑ: Η Κτηματική… θέλει «λουκέτα» σε Ρίο και άλλες παραλίες

Ενός… κακού μύρια έπονται. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως ισχύει στην περίπτωση της κτηματικής υπηρεσίας η οποία έχει ζητήσει ήδη από το Δήμο Πατρέων να κλείσει την παραλιακή οδό Ποσειδώνος στο Ρίον καθώς δεν είναι δρόμος αλλά… θάλασσα. Το σενάριο θέλει η συγκεκριμένη περίπτωση να είναι μόνο η αρχή καθώς η συγκεκριμένη υπηρεσία και τα «μοντέλα» που χρησιμοποιεί για να αποφασίσει ως προς τον χαρακτηρισμό παραθαλάσσιων περιοχών, φαίνεται να έχει την ίδια άποψη και για παραλιακές οδούς σε περιοχές όπως το Μονοδένδρι, ο Καστελόκαμπος, ο Άγιος Βασίλειος, ακόμα και ο Ψαθόπυργος. Σε μία τέτοια περίπτωση δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής αλλά και δεκάδες εργαζόμενοι σε αυτές, βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάντασμα του λουκέτου και της ανεργίας. Τα δεδομένα που υπάρχουν ενεργοποιούν τους καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής οι οποίοι προχωρούν σε κύκλο επαφών με φορείς και αιρετούς της περιοχής.

Το αιτιολογικό της Κτηματικής

Το αιτιολογικό της Κτηματικής Υπηρεσίας είναι ότι η οδός Ποσειδώνος, όπως αναφέρεται, βρίσκεται σε παραλία και αιγιαλό και για αυτό τον λόγο θα «πρέπει» να αποκλειστεί κυκλοφοριακά ο δρόμος.

Κύκλοι του Δήμου προκρίνουν την εκδοχή ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός, όπως και η πρόσφατη παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας Αχαΐας, η οποία ζήτησε πρόσφατα να ξηλωθούν το πράσινο, το υδρευτικό σύστημα και ο ηλεκτροφωτισμός που εγκατέστησαν τα δημοτικά συνεργεία στον Κόκκινο Μύλο. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ισχυροποιεί κοινωνικά τη θέση του Δήμου, ο οποίος διοργανώνει κινητοποίηση την ερχόμενη Κυριακή (11.00 πμ) με το σύνθημα: «Ο σκουπιδότοπος που έγινε πάρκο ανήκει στον λαό. Δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει», σε συνεργασία με τη δημοτική κοινότητα Παραλίας, τις τοπικές κοινότητες Ροϊτίκων και Μιντιλογλίου και το νότιο διαμέρισμα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία ζήτησε από τον Δήμο εγγράφως στις 16 Οκτωβρίου να αποκατασταθεί η έκταση στην πρότερη κατάσταση (προηγήθηκε ανώνυμη καταγγελία στο Λιμεναρχείο), θεωρώντας ότι είναι «παράνομες οι εγκαταστάσεις αποχέτευσης που προϋπήρχαν πολλές δεκαετίες, οι εγκαταστάσεις αυτόματου ποτίσματος, η εγκατάσταση φωτισμού, η προσωρινή προστασία του πρασίνου από τα θαλάσσια κύματα δηλαδή μέχρι να μεγαλώσουν τα φυτά και τα δένδρα με μετακινούμενα στοιχεία από μπετόν (new jersey) κ.λπ.»

Σημειωτέον ότι για τη διαμόρφωση της παραλιακής περιοχής στον Κόκκινο Μύλο, ο Δήμος έχει πάρει άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για