Μετασεισμός έως και 6 ρίχτερ τις επόμενες ώρες στην Ζάκυνθο- Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι

Αφού εκτίμησε πως τα 6,4 Ρίχτερ ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο κύριος σεισμός ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ σημείωσε ότι τις επόμενες ώρες και μέρες χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς αναμένεται μεγάλος μετασεισμός.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να γίνει σεισμός κοντά στα 6-6,1 Ρίχτερ. Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν γίνει. Ο σεισμός θα γίνει τις επόμενες ημέρες και δεν θα δημιουργήσει προβλήματα».

Την ίδια άποψη εξέφρασε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. «Σιγά- σιγά αποσβένεται το φαινόμενο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, που μεταβαίνει σήμερα στην Ζάκυνθο, επικεφαλής κλιμακίου επιστημόνων. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου ισχυρού μετασεισμού τις επόμενες ώρες μεγέθους 5-5,5 Ρίχτερ.

Δυο μετασεισμοί 5,1 και 5,2 Ρίχτερ, αλλά και άλλοι 10 πάνω από 4 Ρίχτερ έχουν ακολουθήσει τον σεισμό 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 1:54 τα ξημερώματα με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 44 χλμ Ν-ΝΔ της Ζακύνθου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ο κ. Χουλιάρας σημείωσε ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό ενώ δεν απέκλεισε έναν νέο μετασεισμό 5-5,5 Ρίχτερ τις επόμενες ώρες. Κάτι που συνήθως γίνεται όπως είπε στους σεισμούς του Ιονίου .

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για