Καταδικάστηκε επιχειρηματίας που είχε εμπλέξει Πατρινούς σε υπόθεση με εικονικά τιμολόγια

Επεσε χθες η δικαστική αυλαία για μια από τις πολύκροτες υποθέσεις έκδοσης εικονικών τιμολογίων με πανελλαδικές διαστάσεις, που είχε συμπαρασύρει λόγω εμπλοκής, ακόμα και γνωστό παράγοντα της Πάτρας, ο οποίος είχε προφυλακιστεί.
Χθες δικαζόταν στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο καθ΄ομολογία πραγματικός υπεύθυνος της εταιρείας «παραγωγής» εικονικών τιμολογίων, συνολικού ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ, για τα οποία το ΣΔΟΕ, του έχει βεβαιώσει μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις, συνολική οφειλή 16 εκατ. ευρώ.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ο κατηγορούμενος, αθωώθηκε για την κατηγορία της φοροδιαφυγής, αφού το δικαστήριο δέχθηκε ότι η εταιρεία του, ήταν «φάντασμα», γιατί πέραν της έκδοσης των εικονικών τιμολογίων, δεν είχε καμία πραγματική οικονομική δραστηριότητα.
Ως εκ τούτου, δεν είχε γίνει και το αδίκημα της φοροδιαφυγής για το οποίο αθωώθηκε.
Να σημειωθεί πάντως, ότι ο κατηγορούμενος, είχε καταδικαστεί παλαιότερα, σε πέντε χρόνια φυλάκιση και είχε προφυλακιστεί για έξι μήνες, με ξεχωριστή δικογραφία για την κατηγορία της έκδοσης των εικονικών τιμολογίων, αφού ήταν ο ίδιος που είχε ομολογήσει στη δικαιοσύνη την ενοχή του, και ότι αυτός «κρυβόταν» πίσω από την επιχείρηση.
Η μονοπρόσωπη τεχνική εταιρεία που είχε ιδρύσει, σύμφωνα και με τα πορίσματα των οικονομικών επιθεωρητών, είχε μοναδικό σκοπό την έκδοση εικονικών και πλαστών τιμολογίων, τα οποία προσέφερε έναντι ανταλλάγματος σε διάφορες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και αυτή, του γνωστού οικονομικού παράγοντα, προκειμένου να συμψηφίζουν παρανόμως ΦΠΑ με εικονικές δαπάνες (έξοδα) σε βάρος του Δημοσίου, να εμφανίζουν πλασματικές επενδύσεις και επεκτάσεις για να επωφελούνται από εύνοιες του νόμου και επενδυτικά προγράμματα.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για