Μιλώντας για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση

Ένα από τα δύσκολα θέματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες και λειτουργεί αρνητικά στην ψυχολογία τους αλλά και στη σχέση τους με την σύντροφο τους, είναι η πρόωρη εκσπερμάτιση, όταν δηλαδή ένας άνδρας εκσπερματίζει πιο νωρίς από όσο ο ίδιος, ή η σύντροφος του θα ήθελε.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση συνιστά ένα συχνό παράπονο σχετικά με τη σεξουαλική ζωή. Οι εκτιμήσεις ποικίλουν, αλλά περίπου ένας στους τρεις άνδρες έρχεται αντιμέτωπος με το εν λόγω πρόβλημα κάποια στιγμή.

Τόσο οι ψυχολογικοί, όσο και οι βιολογικοί παράγοντες μπορούν να παίξουν ρόλο στην πρόωρη εκσπερμάτιση. Αν και πολλοί άνδρες ντρέπονται να μιλήσουν γι αυτή, η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι μια συχνή και θεραπεύσιμη κατάσταση.

Αν και κάποτε οι αιτίες για την πρόωρη εκσπερμάτιση θεωρούνταν κατ’ αποκλειστικότητα ψυχολογικές, οι ιατροί γνωρίζουν σήμερα ότι πρόκειται γα μια πιο πολύπλοκη κατάσταση που περιλαμβάνει μια σύνθετη αλληλεπίδραση τόσο ψυχολογικών, όσο και βιολογικών παραγόντων.

Κάποιες σεξουαλικές εμπειρίες μπορεί να εγκαταστήσουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο που μπορεί να είναι δύσκολο να τροποποιηθεί αργότερα στη ζωή.

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να εμπλέκονται στην αιτιολογία της πρόωρης εκσπερμάτισης είναι η στυτική δυσλειτουργία, το άγχος ή προβλήματα στη σχέση.

Πέραν αυτών, υπάρχουν και βιολογικοί παράγοντες που επιδρούν αρνητικά, συμβάλλοντας στην εμφάνιση της πρόωρης εκσπερμάτισης, όπως μη φυσιολογικά επίπεδα ορμονών, μη φυσιολογικά επίπεδα νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου, μη φυσιολογική αντανακλαστική λειτουργία του συστήματος εκσπερμάτισης, προβλήματα του θυρεοειδούς αδένα, φλεγμονές και λοιμώξεις του προστάτη και της ουρήθρας, κληρονομικότητα και πιο σπάνια ως αποτέλεσμα βλάβης στο νευρικό σύστημα λόγω κάποιας χειρουργικής επέμβασης.

Η φαρμακοθεραπεία, η ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική, καθώς και οι σεξουαλικές τεχνικές που καθυστερούν την εκσπερμάτιση μπορεί να βοηθήσουν τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Για πολλούς άνδρες ο συνδυασμός των θεραπειών έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Το πρώτο βήμα είναι η προσέγγιση με έναν ειδικό, στον οποίο χωρίς ντροπές θα μιλήσει κανείς ανοιχτά για το πρόβλημα του, όπως και για το ιατρικό ιστορικό του.

Και επειδή δεν υπάρχει κανένας λόγος πειραματισμού, η πιο έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα ιατρών που μπορείτε να εμπιστευτείτε άφοβα, είναι η ομάδα επιστημόνων του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Οι γιατροί του Ινστιτούτου έχουν περιθάλψει πάνω από 10.000 ασθενείς έως και σήμερα. Η πλειοψηφία των ασθενών βλέπουν μια σημαντική βελτίωση στον έλεγχο της εκσπερμάτισης τους από την πρώτη ημέρα της θεραπείας τους.

Το πρωτόκολλο θεραπείας που εφαρμόζουν, δεν περιορίζεται μόνο στην συνταγογράφηση φαρμάκων, αλλά έχει ως στόχο την παροχή μιας εξατομικευμένης θεραπείας που θα θεραπεύσει μόνιμα την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Με μια προσέγγιση που περιλαμβάνει μια συνδυασμένη φαρμακευτική αγωγή που έχει καλά αποτελέσματα από την πρώτη μέρα χορήγησης, αλλά και την σεξουαλική και γνωσιακή θεραπεία, που βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος, μπορείτε να αντιμετωπίσετε οριστικά την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για