Ένας χρόνος χωρίς το «αχτύπητο δίδυμο» της Ρήγα Φεραίου! Ο Πολωνός μουσικός και η σκυλίτσα του… λείπουν!

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ημέρα που η Ρήγα Φεραίου έχασε τον άνθρωπο που για χρόνια τη γέμιζε με μουσική και χαμόγελα. Ο Πολωνός μουσικός Yaroslav Malinowski ήταν ίσως η πιο γνώριμη φιγούρα στον πεζόδρομο.

Βέβαια της εντυπώσεις τις έκλεβε η σκυλίτσα του, η Νταίζη.

Ο 54χρονος είχε έρθει στην Πάτρα πριν από 12 χρόνια, μαζί με την οικογένειά του. Οι κόρες του και η σύζυγός του δεν έμειναν όμως εδώ και μεσούσης της οικονομικης κρίσης επέλεξαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ο ίδιος και ο γιος του όμως έμειναν στην Πάτρα.

Πέθανε έχοντας δίπλα του τη σκυλίτσα του

Ο μουσικός έπαιξε σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις σε νυχτερινά καταστήματα της Πάτρας, σε καφετέριες, ταβέρνες και σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ήταν δάσκαλος μουσικής με μεγάλες γνώσεις γύρω από την τέχνη του. Η κρίση όμως τον οδήγησε και αυτόν στο δρόμο. Επέλεξε να συνεχίσει να παίζει μουσική με το ακορντεόν του στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου για να μπορεί να συντηρείται.

Το σκυλάκι του, η Νταίζη ήρθε μαζί του από την Πολωνία όπου την είχε βρει στο δρόμο. Από τότε και μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν αχώριστοι.

Το σκυλάκι δεν άντεξε την απώλεια του αγαπημένου της φίλου και άφησε λίγο καιρό μετά, τον Ιούνιο, την τελευταία της πνοή.

Ο 54χρονος είχε βρεθεί νεκρός στο διαμέρισμα όπου διέμενε, αγκαλιά με την Νταίζη, στον 6ο όροφο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Κουμανιώτου και Καποδιστρίου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Τζιόλα που διενήργησε τη νεκροψία, ο θάνατος του επήλθε από παθολογικά αίτια και έμεινε νεκρός μέσα στο διαμέρισμα τουλάχιστον τέσσερις μέρες.

*Οι φωτογραφίες είναι του Χρήστου Σταματόπουλου

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για