Πάτρα: Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Η Μουσική δεν είναι γένους θηλυκού;»

Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαρτίου, παρουσιάστηκε το βιβλίου της Σολίστ Πιάνου Έφης Αγραφιώτη “Η Μουσική δεν είναι γένους θηλυκού;”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, σε συνδιοργάνωση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και της “Φιλαρμονικής”, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών.

Την εκδήλωσε χαιρέτησε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και Αντιδήμαρχος Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη. Ακολούθησε παρουσίαση του βιβλίου από την καλλιτεχνική διευθύντρια της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών Βασιλική Φιλιππαίου καθώς και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από το «ταξίδι» της κατά τη συγγραφή του βιβλίου από την ίδια την συγγραφέα, Έφη Αγραφιώτη.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Σίσσυ Αυγερινού, μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε με παράλληλη προβολή σημαντικών ιστορικών στοιχείων και με ηχογραφημένα ακούσματα. Με μία αναδρομή από τα χρόνια του Ομήρου ξεδιπλώθηκε χρονικά η προσφορά της Ελληνίδας Μουσικού στις διάφορες πόλεις της ελληνικής επικράτειας, αλλά και στις ελληνικές παροικίες του εξωτερικού.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το άκουσμα δύο τραγουδιών της πατρινής συνθέτριας Ελένης Οικονομοπούλου, γεννημένη το 1912, από τη mezzo soprano Φωτεινή Σαμαρά και την πιανίστα Σοφία Μιχαηλίδη.

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για