ΠΑΤΡΑ: Κληρονομιά-μαμούθ… στην εκκλησία – Δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ σε συγγενείς!

Ακόμα το φυσούν και… δεν κρυώνει οι συγγενείς μιας ηλικιωμένης γυναίκας που εγκατέλειψε  τα εγκόσμια πριν από λίγο καιρό, έχοντας αφήσει κληρονομιά μία μεγάλη περιουσία σε ακίνητα και μετρητά!

Το θέμα όμως είναι που επέλεξε να αφήσει την κληρονομιά! Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η γυναίκα που άφησε τα εγκόσμια ήταν σε όλη της την ζωή εγκρατής, αποφεύγοντας τις σπατάλες και τα πολλά έξοδα, ήταν δε χωρίς παιδιά, αλλά μαζί με τον σύζυγο της που και εκείνος είχε μεγάλη περιουσία είχαν μαζέψει «γερό κομπόδεμα»! Ο άνδρας της δυστυχώς πέθανε πριν από μερικά χρόνια.

Το ζευγάρι είχε λοιπόν ‘στην άκρη» ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό  και αυτό είχε γίνει γνωστό σε όλους τους συγγενείς. Ήταν όμως γνωστό ότι το ζευγάρι…. δεν φημιζόταν για την γενναιοδωρία του. Όμως αρκετοί συγγενείς και απόγονοι αυτών  είχαν πιστέψει ότι από την στιγμή που δεν υπήρχαν παιδιά, η γυναίκα θα άφηνε κάποιο  ποσό σε ορισμένα –έστω-  κοντινά της πρόσωπα, αν και ουσιαστικά άφησε την τελευταία της πνοή μόνη, καθώς αυτή ήταν στάση ζωής που επιθυμούσε.

Και τελικά όταν πέθανε… αποκαλύφθηκε ο σκοπός της και το σχέδιό της. Όλη λοιπόν την περιουσία της και την δική της, αλλά και του εκλιποντος συζύγου της, την οποία εκείνη διαχειριζόταν τα τελευταία χρόνια μόνη της, την άφησε… στην εκκλησία!  Και συγκεκριμένα σε ενορίες με τις οποίες είχε σχέση! Μόνο τα μετρητά ήταν… 890.000 ευρώ, ενώ προφανώς μεταβίβασε στην εκκλησία και ακίνητα!  Στους συγγενείς δεν δώρισε τίποτα. Ούτε ένα ακίνητο από τα πολλά που είχε αφού και αυτά προτίμησε να τα δώσει στις Ενορίες.

Το μεγαλύτερο μέρος της κληρονομιάς το πήρε εκκλησία που δεν βρίσκεται στην Πάτρα, αλλά έξω από την Αχαϊκή πρωτεύουσα, σε γειτονικό δήμο. Με τα χρήματα που άφησε η μακαρίτισσα χτίζεται ολόκληρος ο ναός από την αρχή. Στην κυριολεξία.

Πάντως, σε κάποιους από τους συγγενείς το όλο θέμα δεν τους εξέπληξε. Ησαν σίγουρα πως η «γιαγιά» θα προέβαινε σε τέτοια κίνηση.

dete.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για