Ποιές θα είναι οι μειώσεις και απαλλαγές στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Απαλλαγή των διοδίων για εργαζόμενους και Ασθενείς του δήμου Ναυπακτίας έθεσε το υπουργείο στην διοίκησή τη γέφυρας του Ριου-Αντιρρίου και όπως φαίνεται αθ εφαρμοστεί σύντομα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Στην σχετική δήλωση προχώρησε ο Γιώργος Δέδες κατά την διάρκεια του 2ου  αναπτυξιακού συνεδρίου του δήμου Δυτικής Αχαίας, σήμερα το πρωί στην Κάτω Αχαγιά

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Κοτσανάς, Γιώργος Σιαμαντά στην Αθήνα προχθές με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου υποδομών Γιώργο, συζήτησαν είχαν εκ ‘νέου  μαζί του, για την τιμολογιακή πολιτική της γέφυρας για την τοπική κοινωνία. Προσπάθειές για το συγκεκριμένο θέμα έχει καταβάλει εδώ και καιρό ο Δήμος Ναυπακτίας.

Ο κ Δέδες ανέφερε ότι παρόμοια  μοντέλα έχουν εφαρμόσει και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και  η Κροατία, χώρες δηλαδή που επέκτειναν το φυσικό αντικείμενο των παραχωρήσεων των αυτοκινητόδρομών που έχουν η κάθε μια μέσα στη χώρα τους .Ο  κ. Δέδε, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία αυτή από την Μεράι της Ελλάδας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα ή στις αρχές του επόμενου έτους, ώστε να υποβληθεί ο φάκελος στις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές επιτροπές προκειμένου να επεκταθεί το φυσικό αντικείμενο των παραχωρήσεων δημιουργώντας παράλληλα και κοινωνικά οφέλη τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο

ο κ. Δέδες αναφέρθηκε ειδικότερα στο πλαίσιο της γέφυρας Ρίου -Αντιρρίου που αφορά ιδιαίτερα τους κατοίκους της Ναυπακτίας. Στο κεντρικό λοιπόν ζήτημα που είναι για την τοπική κοινωνία η τιμολογιακή πολιτική της γέφυρας, ο κ.Δέδες αναφέρθηκε στις δύο βασικές της κατευθύνσεις. Τόσο στην οριζόντια μείωση των διοδίων, όσο και στην δυνατότητα στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής της Ναυπακτίας να μπορούν να μετακινούνται με απαλλαγή από το κόμιστρο της γέφυρας ,ιδιαίτερα σε όσους έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας με απέναντι ή για τις περιπτώσεις των ασθενών πολιτών που επιβάλλεται η παρουσία τους σε νοσοκομεία της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Αυτό, ανέφερε ο κ.Δέδες είναι ένα ζήτημα διαπραγμάτευσης με τον παραχωρησιούχο της γέφυρας, ενώ συνολικά όλο το ζήτημα που θα αφορά την επέκταση του φυσικού αντικειμένου αλλά και τα ωφελήματα στη τοπική κοινωνία θα έχουν ολοκληρωθεί όπως αναφέραμε μέχρι το τέλος του έτους ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου χρόνου, με αποστολή του σχετικού φακέλου στην Ευρωπαϊκή επιτροπή προκειμένου να «ανάψει» το πράσινο φως για την υλοποίηση αυτών των ωφελημάτων.

Πηγή http://www.nafpaktianews.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για