ΠΑΤΡΑ: Συνεχίζονται τα προβλήματα στα Ταμπάχανα

Σε λειτουργία τέθηκε  η Μικρή Περιμετρική της Πάτρας, ένα έργο το οποίο αναμένεται να αλλάξει τα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης, τόσο στο κέντρο, όσο και στις ανατολικές συνοικίες.

Ο νέος δρόμος, που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί στην ουσία το πρώτο μεγάλο βήμα για την κυκλοφοριακή αποφόρτιση του κέντρου της Πάτρας! Πάντως, η Μικρή Περιμετρική μπορεί και από μόνη της να μειώσει σημαντικά, το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της Πάτρας. Δημιουργεί όμως αλλού σοβαρές παρενέργειες κυκλοφοριακής ασφυξίας, αφού ο αρχικός σχεδιασμός του έργου, φαίνεται ότι είναι ήδη ξεπερασμένος ή δεν έλαβε υπόψη του, κάποιες σημαντικές παραμέτρους.

Είναι σαφές ότι ο κόμβος Ταμπαχάνων, με τον τρόπο που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, μετατρέπεται σε παράγοντα πρόκλησης κυκλοφοριακού εμφράγματος σε όλη την ανατολική Πάτρα. Και όταν μιλάμε για κυκλοφοριακό έμφραγμα, όποιος καταβαίνει κάθε πρωί από την συνοικία της Αρόης, ή βρίσκεται στην οδό 12ου Συντάγματος, προερχόμενος από την Εγλυκάδα, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει να περιμένεις ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά, για να περάσεις από τον πολύπαθο κόμβο Ταμπαχάνων.

Οταν λειτουργεί και το σχολικό συγκρότημα Γλαράκη στο τέρμα της οδού Γερμανού, τότε όλη η περιοχή μετατρέπεται σε «τρίγωνο του διαβόλου», φαινόμενο το οποίο δικαιώνει όσους υποστήριζαν την δημιουργία κυκλικού κόμβου χωρίς φωτεινούς σηματοδότες, στα πρότυπα του κόμβου «Κούκου» στο ΤΕΙ, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων αυτορυθμίζεται με ομαλό τρόπο. Πάντως σε δηλώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας δήλωσε πως τέτοιου είδους προβλήματα, θα διαπιστωθούν στην πράξη και θα λυθούν.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για