Β. Αποστολοπούλου: Έφερα το εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα, αλλά σταμάτησε να χορηγείται

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία για τις «Θεραπευτικές πτυχές στον καρκίνο του μαστού» πραγματοποίησε χθες η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Αχαΐας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Έχουμε ένα εμβόλιο το οποίο θεραπεύει τον καρκίνο μαστού και ενώ το έφερα στην Ελλάδα έπαψε να χρησιμοποιείται είπε η κ. Αποστολοπούλου χθες στην Πάτρα, ενώ σχετικά είχε αναφερθεί προ ημερών και στη διάρκεια ιατρικής διοργάνωσης στην Ηλεία.

Σύμφωνα με την κ. Αποστολοπούλου το εμβόλιο στηρίζεται στα καρκινικά κύτταρα τα οποία επιδρούν με θετικό τρόπο και μετά από κλινικές έρευνες πολλών ετών, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες στις οποίες χορηγήθηκε δεν επανεμφανίστηκε καρκίνος. Το εμβόλιο δίνεται συμπληρωματικά με την υφιστάμενη ορμονική θεραπεία.

Πρόσθεσε πως το εμβόλιο είναι 100% θεραπευτικό και πως ενώ ως Ελληνίδα το έφερε και στην Ελλάδα, αν και εγκρίθηκε από τον ΕΟΦ και ξεκίνησε ο εμβολιασμός γυναικών, για κάποιο λόγο οι γιατροί σταμάτησαν να το χορηγούν.

Η Βάσω Αποστολοπούλου επιπρόσθετα αναφέρθηκε και σε εμβόλια που αφορούν άλλες μορφές καρκίνου, όπως πχ αυτό για τον καρκίνο των ωοθηκών που κυκλοφορεί σε πολλές χώρες.

Παράλληλα γίνονται δοκιμές για το εμβόλιο για τον καρκίνο του παγκρέατος, της λευχαιμίας του προστάτη και του Διαβήτη Τύπου 1.Για το εμβόλιο για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ανέφερε ότι στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η βοηθός Περιφερειάρχη Αναστασία Τογιοπούλου.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για