Φωτιά στην Κεφαλονιά: Νέα εστία και ολονύχτιο θρίλερ!

Νέα φωτιά στην Κεφαλονιά ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 26.09.2018 και συγκεκριμένα στο χωριό Βλαχάτα. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ σύμμαχος της πυρκαγιάς είναι οι άνεμοι που φθάνουν τα 9 έως 10 μποφόρ.

Στη μεγάλη πυρκαγιά στα Ζόλα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, έχουν καταφέρει να περιορίσουν την έκταση τους, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Το χωριό Βλαχάτα βρίσκεται στη άλλη άκρη της Κεφαλονιάς σε σχέση με το χωριό Ζόλα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν μερικά σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού Ζόλα, ενώ με εντολή της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χωριό όλα τα αυτοκίνητα.

Η μάχη αναμένεται να είναι δύσκολη και η νύχτα μακρά… Τα δεδομένα αλλάζουν με φρενήρεις ρυθμούς, με τα τοπικά ΜΜΕ να μιλούν πλέον για ύφεση της φωτιάς στο χωριό Ζόλα. Ωστόσο τονίζουν πως οι άνεμοι είναι ισχυρότατοι και δυνάμεις της πυροσβεστικής κάνουν ό, τι είναι δυνατό για να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο…

Η πρώτη φωτιά στην Κεφαλονιά

Κάτοικοι που επικοινώνησαν με το Kefaloniapress ανέφεραν νωρίτερα ότι δεν υπάρχει ανησυχία. Ωστόσο στο σημείο που μαίνεται η φωτιά στην Κεφαλονιά φθάνουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αν δοθεί εντολή εκκένωσης.

Το ενδεχόμενο αυτό, πάντως, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης μοιάζει να απομακρύνεται. Βεβαίως πλέον έχει ξεσπάσει και δεύτερη φωτιά και αν συνυπολογίσουμε τους ισχυρούς ανέμους, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ο Υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος δήλωνε νωρίτερα: «Οι φωτιές σβήνουν με γνώση και εμπειρία όχι με το πανικό. Έχουν μαζευτεί στο σημείο όλοι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι , πολλές γνώμες. Εγώ γύρισα όλη τη φωτιά , δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Όλες οι δυνάμεις είναι στον οικισμό για προστασία. Κατά τη γνώμη του είναι μια φωτιά από τις συνηθισμένες στην Κεφαλονιά».

Η ένταση της φωτιάς έχει περιοριστεί, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο να δοθεί εντολή εκκένωσης του χωριού. Πλην όμως η ένταση του ανέμου, δημιουργεί συχνές αναζωπυρώσεις σε σημεία που φαινόταν ότι η φωτιά έχει ελεγχθεί…

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει αναπτυχθεί πλέον σε τρία μέτωπα, λαμβάνουν μέρος 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

Δείτε τις εικόνες από την φωτιά στην Κεφαλονιά

φωτιά στην Κεφαλονιά

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / kefaloniapress.gr / inkefalonia.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για