Σήμερα η κηδεία του Πατρινού ζαχαροπλάστη Χρήστου Μπερδένη, με τα περίφημα “σου” της Εγλυκάδας

Απεβίωσε χθες σε ηλικία 70 ετών ο γνωστός ζαχαροπλάστης της Πάτρας Χρήστος Μπερδένης, ιδιοκτήτης του ομώνυμου ζαχαροπλαστείου στην οδό Εγλυκάδας 98, στην περιοχή των Συνόρων.
Ο Χρήστος Μπερδένης έφυγε από τη ζωή, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με ασθένεια, η οποία τον ταλαιπωρούσε. Είχε συνδέσει το όνομά του με την ιστορία της ζαχαροπλαστικής στην Πάτρα, καθώς ήταν ένας από τους πρωτομάστορες της γνωστής και άλλοτε ανθούσας βιομηχανίας «Βοσινάκης», όπου εργαζόταν από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 μέχρι και λίγο πριν κλείσει, το 1993.
Από τότε, ο Χρήστος Μπερδένης χάραξε τη δική του πορεία, δημιουργώντας το ομώνυμο ζαχαροπλαστείο στα Σύνορα, το οποίο αποτελεί ακόμα και σήμερα σημείο αναφοράς, καθώς βρίσκεται σε λειτουργία πλέον, από τα δύο παιδιά του, τον Χαράλαμπο και την Μαρία.
Ο Χρήστος Μπερδένης υπήρξε ένας γλυκός, πράος και καλοσυνάτος άνθρωπος, εργατικός και πολύπειρος εκπρόσωπος της ζαχαροπλαστικής τέχνης, με αγάπης και κατανόηση για την οικογένειά του.
Με τη σύζυγό του Αντωνία, ευτύχησε να αποκτήσει δύο παιδιά και δύο εγγόνια.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στην Χαλανδρίτσα, από όπου και καταγόταν.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για