Μέχρι το 2020 οι δημοπρατήσεις για την ολοκλήρωση της γραμμής Αθήνα-Πάτρα

Θα αργήσει αρκετά απ’ ότι φαίνεται η ολοκλήρωση των έργων που θα διασυνδέσουν σιδηροδρομικά την Πάτρα με την Αθήνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ypodomes.com. Ο προϊστάμενος του τμήματος Πάτρας του ΟΣΕ Χρήστος Οικονόμου, εξηγεί τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, τις επόμενες φάσεις του έργου και επίσης την επιθυμία να επιτευχθεί οι χρονικοί και οικονομικοί στόχοι.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως προτεραιότητα έχει η δημοπράτηση άλλων έργων και στη συνέχεια, αναμένεται να προχωρήσει η δημοπράτηση των έργων της Βόρειας Πελοποννήσου.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως:

“Μετά από αυτή την τριάδα τα έργα μεταφέρονται στη Βόρεια Πελοπόννησο για την ολοκλήρωση της γραμμής Αθήνα-Πάτρα. Πιο συγκεκριμένα αναμένονται σταδιακά μέχρι το 2020 οι δημοπρατήσεις για:

-Το έργο επιδομής -σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης-ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Ροδοδάφνη-Μποζαϊτικα με ένα ή δύο διαγωνισμούς που περιλαμβάνει και την κατασκευή 8 νέων σταθμών: Ροδοδάφνη, Σελιανίτικα, Καμάρες, Ψαθόπυργος, Αραχωβίτικα, Αγ. Βασίλειος, Ρίο και Μποζαϊτικα. Το εκτιμώμενο κόστος είναι 91εκατ.ευρώ με χρηματοδότηση απο το ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ του ΕΣΠΑ.

-To έργο-σκούπα Μποζαϊτικα-Λιμένας Πάτρας. Εδώ έχουμε εξαγγελία για δημοπράτηση μελετο-κατασκευής. Το εκτιμώμενο κόστος μιλά για 240εκατ.ευρώ. Προς το παρόν είμαστε σε αναμονή καθώς είναι απαραίτητη και η συναίνεση του Δήμου Πατρέων που μέχρι πρόσφατα είχε αρνητική στάση”.

με πληροφορίες και από ypodomes.com

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για