ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η κηδεία της παιδοψυχιάτρου Αγγελικής Κατριβάνου

Απάλυνε τον πόνο στις παιδικές ψυχούλες με τις γνώσεις, την αγάπη και την αφοσίωσή της στο λειτούργημά της.

Όμως, η μοίρα της επεφύλαξε άσχημο παιχνίδι… Την στέρησε νωρίς από την οικογένειά της, τους μικρούς ασθενείς της, τους συναδέλφους της, τους φίλους της…

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αγγελική Κατριβάνου άφησε χθες την τελευταία της πνοή, σε ηλικία μόλις 52 ετών.

Αν και πάλεψε με μεγάλη γενναιοψυχία με σοβαρή ασθένειά της, που την ταλαιπώρησε τον τελευταίο χρόνο, δεν τα κατάφερε να βει νικήτρια…

Η απώλεια μεγάλη για την ιατρική και πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και την τοπική κοινωνία.

Η Αγγελική Κατριβάνου κατά γενική ομολογία προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες της στην Παιδοψυχιατρική Μονάδα της Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών.

Υπήρξε μια αφοσιωμένη επιστήμονας, εξαίρετη γιατρός και ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, με πολλές ευαισθησίες.

Το άκουσμα του θανάτου του προκάλεσε βαθιά συγκίνηση στην ιατρική κοινότητα του Πανεπιστημίου Πατρών, στο ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια» όπου υπηρετούσε αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Η κηδεία της θα τελεστεί την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι  από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ

Η Αγγελική Κατριβάνου ήταν κόρη του Λάμπρου και της Ελένης Κατριβάνου. Γεννήθηκε στις 10-4-1966 στην Πάτρα. Αριστη μαθήτρια, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Επέλεξε την ειδικότητα της Παιδοψυχιατρικής και πήρε τον τίτλο το 1988. Εμπλούτιζε συνεχώς τις γνώσεις της και ακολούθησε την ακαδημαϊκή καριέρα. Διατηρούσε ιατρείο στην οδό Παπαφλέσσα 21, στην Πάτρα, ενώ αμέτρητα παιδιά είχαν αντιμετωπίσει τα προβλήματα που τους βασάνιζαν την ψυχή τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Αν και οι υποχρεώσεις της πολλές, πάντα έβρισκε χρόνο για να συμμετάσχει σε ημερίδες και σε εκδηλώσεις μιλώντας για θέματα της επιστήμης της, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία για τις παθήσεις που «δυνάστευαν» τις παιδικές ψυχές.

Ήταν παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Κασπίρη και είχαν αποκτήσει δύο κόρες. Η οικογένειά της, οι συναδέλφοί της, οι φίλοι της θρηνούν τον πρόωρο χαμό της και της εύχονται καλό ταξίδι…

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών στο άγγελμα του θανάτου της εξέδωσε ψήφισμα, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της για την απώλεια.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για