Και Πατρινοί στο φλεγόμενο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Ευτυχώς η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος – ΦΩΤΟ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΕΙΝΑΙ… ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ

Kαι πατρινοί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά εν πλω από τα Χανιά στον Πειραιά. Μεταξύ αυτών η γνωστή Πατρινή Βενίτα Παπαγγελοπούλου και ο σύζυγός της Χρήστος Τάγκαλος. Η κυρία Παπαγγελοπούλου ανέβασε φωτογραφίες στο διαδίκτυο γνωστοποιώντας την περιπέτειά τους που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος. Δεν αποκλείεται στο πλοίο να βρίσκονταν και άλλοι Πατρινοί που επέστρεφαν από διακοπές.

Η φωτιά ξεκίνησε από τα γκαράζ του επιβατηγού ενώ βρισκόταν εν πλω ανοιχτά της Ύδρας, περίπου στις 23:30 το βράδυ της Τρίτης. Περίπου στη μιάμιση τη νύχτα, τα 141 μέλη του πληρώματος μοίρασαν σωσίβια στους 875 επιβάτες και ξεκίνησαν προετοιμασία για εν πλω εκκένωση του ferry boat. Τελικώς, περίπου στις δυόμιση τη νύχτα, όταν η φωτιά ετέθη υπό έλεγχο το πλοίο άλλαξε κατεύθυνση και άρχισε να πλέει προς το λιμάνι του Πειραιά. Κινούμενο με ταχύτητα που έφτασε και τους 16 κόμβους, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στις 4 τα ξημερώματα.

Ομως η περιπέτεια των 875 επιβάτων, μεταξύ των οποίων και δεκάδες παιδιά, δεν τελείωσε εκεί. Η φωτιά στα γκαράζ του πλοίου δεν έχει ακόμη κατασβεστεί και έτσι κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να γίνει η αποβίβαση των επιβατών από το πρυμναίο τμήμα, όπως συνήθως γίνεται υπό κανονικές συνθήκες.

Χρειάστηκαν περίπου 40 λεπτά για να ξεκινήσει η αποβίβαση των επιβατών από πλαινό τμήμα του «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τη βοήθεια ειδικής  κλίμακας. Οι επιβάτες που έχουν συγκεντρωθεί εντός του ferry boat σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης κατεβαίνουν από το πλοίο σε ομάδες των 10 ατόμων. Προτεραιότητα δόθηκε στους γέροντες και στα μικρά παιδιά.

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για