ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΓΛΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑΛΕΞΙΩΤΙΣΣΑ: Αγοράζουν ναρκωτικά… με κλεμμένα καντήλια από το νεκροταφείο!

Τον μπελά τους έχουν βρει τα… μνήματα στο νεκροταφείο της Εγλυκάδας, με νεαρούς που συχνάζουν καθημερινά στο χώρο και προχωρούν σε επιδρομές, κλέβοντας από τους τάφους ότι πολύτιμο μπορεί να βρίσκουν!

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Εγλυκάδας τοξικομανείς που συχνάζουν στην περιοχή, και οι οποίοι για ευνόητους λόγους επισκέπτονται τον καταυλισμό των Ρομά, προβαίνοντας σε συναλλαγές με εμπόρους ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται εκεί, γνωρίζοντας ότι θα βρουν την δόση τους, κάνουν και μία… βόλτα από το νεκροταφείο κλέβοντας καντήλια, εικονίσματα και ότι άλλο μπορεί να βρουν στα μνήματα.

Και αυτό γιατί σε κάποιες περιπτώσεις τοξικομανείς ανταλλάσσουν την λεία τους από τα νεκροταφεία με ναρκωτικά που τους δίνουν οι ρομά. Οι οποίοι ούτως ή άλλως πωλούν το μέταλλο από τα καντήλια κλπ.

Και επειδή οι πόρτες είναι κλειδωμένες, φθάνουν στο σημείο να πηδούν ακόμη και μάντρες για να μπουν στο εσωτερικό του νεκροταφείου και να κλέψουν ότι μπορούν.

Το γεγονός αυτό έχει αναστατώσει τους κατοίκους όλου του ανατολικού διαμερίσματος αφού στο συγκεκριμένο νεκροταφείο έχουν μνήματα Πατρινοί από τις γύρω συνοικίες και όχι μόνο από την Εγλυκάδα. Παρόμοιο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στο κοιμητήριο της Αγίας Αλεξιώτισσας, στα Σύνορα. Μάλιστα εκεί να υπενθυμίσουμε πως κάποιοι τάφοι χρησιμοποιούνταν ακόμη και ως «καβάτζες» για ναρκωτικά!

Έμποροι άφηναν σε ειδικές κρύπτες τα αλουμινόχαρτα με την ηρωίνη ή το χασίς και ειδοποιούσαν τους ναρκομανείς… σε ποιο σημείο θα παραλάμβαναν την δόση τους. Το νεκροταφείο προσφέρει «ασφάλεια» και ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος για επέμβαση αστυνομικών και συλλήψεις των εμπόρων ή και των χρηστών.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για