Πάτρα: Συνελήφθη μελισσοκόμος για τη φωτιά στο Άνω Καστρίτσι- Κάηκαν 3 στρέμματα γεωργικής και δασικής έκτασης – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΕΝΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Στη σύλληψη ενός 48χρόνου μελισσοκόμου προχώρησε το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, ως υπαίτιου για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε αγροτοδασική περιοχή στο Άνω Καστρίτσι.

Απ. Κατσιφάρας: «Απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος»

Στο μεταξύ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας αναφερόμενος στις συλλήψεις των δύο ατόμων που κατηγορούνται για εμπρησμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας (Δαφνιώτισσα, Ανάληψη και Γεράκι) που έγιναν λίγες ώρες μετά την επιστολή που είχε στείλει στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Είχα ζητήσει την άμεση διαλεύκανση των αιτιών που προκάλεσαν αυτέ τις πυρκαγιές. Κι αυτό γιατί είχαμε τέσσερα δύσκολα μέτωπα, σε ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους, στον ίδιο γεωγραφικό χώρο. Σε έναν χώρο, που έναν χρόνο πριν, το 2017 είχαν σημειωθεί ανάλογες πυρκαγιές. Μόνο σε σύμπτωση δεν μπορεί να αποδοθεί».

Ο κ. Κατσιφάρας κατέληξε ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα».

ΕΝΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Υπό έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε πριν λίγες ώρες στο Άνω Καστρίτσι, στην Πάτρα. Μετά τις ρίψεις από εναέρια μέσα στο σημείο μένουν 17 οχήματα και 6 τμήματα πεζοπόρων. Κάηκαν τρία στρέμματα γεωργικής και δασικής έκτασης

17:58 Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Άνω Καστρίτσι, πάνω από την πανεπιστημιούπολη της Πάτρας, στη θέση «Καρκαλός». Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Επι τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 18 οχήματα και 30 άνδρες, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη ενώ έχει ζητηθεί ενίσχυση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Στο σημειο βρίσκεται και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει προς το Άνω Καστρίτσι καθώς μαίνεται πυρκαγιά σε δασική και γεωργική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 18 οχήματα, 40 άνδρες, 6 τμήματα πεζοπόρων ενώ εκτός από έναν καναντέρ έχει ζητηθεί να επιχείρησει στην περιοχή και ένα ελικόπτερο.

16.27 Φωτιά έχει ξεσπάσει στο καστρίτσι, πάνω από το Πανεπιαστήμιο της Πάτρας. Στο σημείο σπεύδει η Πυροσβεστική.

Στο σημείο έχουν φτάσει 16 οχήματα της υπηρεσίας με 30 άνδρες ενώ επιχειρεί και εναέριο μέσο.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για