ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Ο Δήμος ζητούσε έρευνα για τα Αραχωβίτικα… πριν κάποιοι «χτυπήσουν» τον Πελετίδη!- ΦΩΤΟ

«Τα πήρε στο κρανίο» η δημοτική αρχή με τις συνεχείς «βολές» κατά του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη με αφορμή το σπίτι του Δημάρχου στα Αραχωβίτικα. Στο «παιγνίδι» μπήκε και ο ανεξάρτητος Αχαιός βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση με τη  δημοτική αρχή.

Και η απάντηση ήρθε και από τον σύμβουλο του Δημάρχου Στάθη Κεραμιδά, ο οποίος μιλώντας στον Max Fm είπε μεταξύ άλλων: «Τον κατηγορούν ξεδιάντροπα ότι ως δήμαρχος δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα, ειδικά στην παραλιακή των Αραχωβιτίκων, όπου έχει και το δικό του σπίτι, το οποίο, όπως λένε, πιθανόν να εμποδίζει την πρόσβαση στην παραλία γι αυτό και αποφεύγει την οποιαδήποτε παρέμβαση».

Τι απαντά ο Δήμος στις καταγγελίες

Σύμφωνα με την δημοτική αρχή από υπηρεσιακό έγγραφο, αποδεικνύεται ότι, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Πατρέων πριν ακόμα συμβεί η τραγωδία στο Μάτι Αττικής ( όταν κανείς δε μιλούσε για αυθαίρετες δομήσεις, ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και για κινδύνους από εκδήλωση πυρκαγιάς) είχαν λάβει αποφάσεις, που αφορούσαν το σύνολο του παραλιακού μετώπου του δήμου, μήκους 40 χιλιομέτρων.

Η τραγωδία στο Μάτι Αττικής έγινε στις 23 Ιουλίου. Οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, για ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα, μέσω κάθετων δρόμων, ελήφθησαν μία εβδομάδα πριν την τραγωδία στο Μάτι και συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου 2018.

Το υπηρεσιακό έγγραφο εστάλη από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά, την ίδια ημέρα (17/07/2018) στη Διεύθυνση Πολεοδομίας και κοινοποιήθηκε ακόμη στις Διευθύνσεις των Έργων Υποδομής και του Αρχιτεκτονικού Έργου του δήμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μεταξύ άλλων, η απόφαση –εντολή προς τις παραπάνω υπηρεσίες έλεγε «να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις πιο πυκνοκατοικημένες ζώνες από Αραχωβίτικα μέχρι Ρίο΄΄ (τόσο πολύ φοβόταν ο Πελετίδης για το σπίτι του στα Αραχωβίτικα, όπου έδωσε εντολή ο έλεγχος των υπηρεσιών να ξεκινήσει από εκεί και οι υπηρεσίες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή)!

Η τελευταία απάντηση του Δήμου

Με αφορμή την παρέμβαση Νικολόπουλου, ο Δήμος ανακοίνωσε: «Ανακάλυψε όψιμα ότι το συγκεκριμένο σπίτι συνολικού πλάτους 15 μέτρων όσο και το οικόπεδό του, που είχε κατασκευαστεί πριν 38 χρόνια, εμποδίζει την πρόσβαση στην θάλασσα.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν και στον κ. Νικολόπουλο και σε όσους συμμετέχουν στην βρώμικη εκστρατεία ότι ο πατραϊκός λαός γνωρίζει, έχει πείρα και κρίση.

Γνωρίζει ποιος ψηφίζει τους νόμους, ποιος στηρίζει τις πολιτικές που παραδίδουν τις παραλίες και τις ακτές στους επιχειρηματίες. Ποιοι εμποδίζουν τις λαϊκές οικογένειες να έχουν πρόσβαση στην θάλασσα. Ποιοι τους στερούν το δικαίωμα στις διακοπές και στην ξεκούραση.

Γνωρίζει επίσης ποιος αγωνίζεται με συνέπεια για τα λαϊκά συμφέροντα. Ποιος ανάπλασε και παρέδωσε στο λαό την παραλία στην πλαζ του ΕΟΤ. Ποιος διαμόρφωσε στον ίδιο χώρο Παιδικές Κατασκηνώσεις για να απολαμβάνουν δωρεάν τα πατρινόπουλα τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Ποιος διαμορφώνει πάρκα δεκάδων στρεμμάτων στην παραλιακή ζώνη της πόλης. Ποιος αγωνίζεται να έχει ο λαός ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις ακτές και στις παραλίες.

Όσο για τους συντάκτες που συνειδητά γράφουν ψεύδη θα κληθούν σύντομα από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να δώσουν εξηγήσεις»!

 

ΤΟ ΧΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ

Να γκρεμιστούν όλα;

Με βάση τον χάρτη των Αραχωβιτίκων και το γεγονός πως δεν υπάρχει πρόσβαση, όσοι επιτίθενται στον Κώστα Πελετίδη, θα πρέπει να επιτεθούν… σε όλους τους ιδιοκτήτες γης και σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή. Τα Αραχωβίτικα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά (σίγουρα όχι το μοναδικό) παραδείγματα περιοχής που η πρόσβαση στη θάλασσα είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Είναι ενδεικτικό ότι σε απόσταση περίπου δυο χιλιομέτρων υπάρχουν όλες κι όλες μόνο δύο κάθετοι οδοί που οδηγούν στην παραλία. Στο υπόλοιπο κομμάτι δεν υπάρχει τρόπος να περάσει ούτε πεζός.

Οι εξοχικές κατοικίες είναι κολλημένες η μία δίπλα στην άλλη και ψηλές μάντρες που φθάνουν μέχρι τη θάλασσα διαχωρίζουν τις περιουσίες. Καταγγελίες επώνυμες υπάρχουν εδώ και χρόνια στις αρμόδιες αρχές, ενώ το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην έλλειψη πρόσβασης στην παραλία, αλλά και σε εμφανείς περιπτώσεις καταπάτησης αιγιαλού και της θάλασσας.

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει αναπτυχθεί οικιστικά μεταξύ νέας και παλιάς Εθνικής οδού και στο σημείο ανάμεσα στην παλιά εθνική και τη θάλασσα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι μένουν μεταξύ παλιάς και νέας εθνικής Πατρών Αθηνών δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα γιατί δεν υπάρχουν … δρόμοι που να οδηγούν στην παραλία!

Στο εφιαλτικό σενάριο (που όπως αποδείχθηκε την περασμένη Δευτέρα δυστυχώς δεν είναι απίθανο) που πιάσει μια φωτιά και χρειαστεί κάτοικοι κι επισκέπτες να οδηγηθούν στη θάλασσα, απάντηση για το πώς και από πού δεν υπάρχει….

«Από τον «Πάνορμο» μέχρι την οδό Γεννηματά που είναι ο πρώτος δρόμος – αδιέξοδος μεν αλλά οδηγεί στην θάλασσα – δεν υπάρχει καμία  πρόσβαση παρά μόνο μέσα από τα σπίτια που έχουν ιδιωτική παραλία και πολύ ψηλές μάντρες. Αυτοί που ζουν πάνω από τον δρόμο δεν μπορούν να πάνε για μπάνιο! Πάγιο αίτημα δεκαετιών αποτελεί η ένωση της παραλιακής ζώνης.

Το ίδιο ισχύει και για τον Αγ. Βασίλη στην πλευρά προς Αραχωβιτικα από την παλιά Εθνική Οδό. Άλλη αναρχία εκεί. Αρα κατά τους καταγγέλλοντες θα πρέπει να γκρεμιστούν… όλα!

H ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Mε αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατοικία ιδιοκτησίας της συζύγου του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, έκανε το εξής σχόλιο:

«Δυσάρεστη έκπληξη ένιωσα, όταν σύμφωνα με το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού site achaianews.gr η «βίλα» του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, αποκόπτει με άλλες όμορες βίλες και εξοχικές οικίες, την πρόσβαση των Πατρινών δημοτών του, προς την παραλία Αραχωβιτίκων.

Μάλιστα στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής επιβεβαιώνεται η συγκεκριμένη ιδιοκτησία, αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά στο τι προτίθεται να κάνουν η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ
και ο κύριος Δήμαρχος για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία.

Δηλαδή, θα συνεχίσουν οι μάντρες των σπιτιών να εμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι των Αραχωβιτίκων;

– Τι θα γίνει σε περίπτωση πυρκαγιάς ή κάποιου άλλου ακραίου γεγονότος και κινδύνου που ο μη γένοιτο, προκύψει;

Όλοι γνωρίζουν ότι ανήκω σε μία ιδεολογική πτέρυγα που δεν μέμφεται και δεν ποινικοποιεί την ιδιοκτησία. Ωστόσο, εγώ και όλοι οι Πατρινοί, περιμένουμε από τον δήμαρχο της Πάτρας – και όχι από το γραφείο Τύπου του Δήμου – κάποιες ξεκάθαρες απαντήσεις. Υπάρχει ή όχι πρόβλημα με την συγκεκριμένη κατοικία, όπως και άλλες όμορες, στην περιοχή των Αραχωβιτίκων; Πρόκειται, όντως, για κατοικίες που αποκόπτουν την πρόσβαση των πολιτών προς την ακτή; Και αν ναι, τι είδους νομιμότητα έχουν και εν πάση περιπτώσει, τι προτίθενται να κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η Πολεοδομία, αλλά και οι ιδιοκτήτες των κατοικιών για να μην υπάρχουν στην περιοχή μας… «Μάτια»;

Μάλιστα, αποδεχόμενος απόλυτα την ανακοίνωση του Δήμου, αναγνωρίζω ότι η κατοικία αγοράστηκε από τη σύζυγο του δημάρχου όπως ήταν ήδη χτισμένη. Αυτό όμως συνιστά δικαιολογία για να μην έχει προχωρήσει ο πρώτος πολίτης της πόλης σε διορθώσεις και αποκαταστάσεις προς όφελος της ουσιαστικής νομιμότητας, της περιοχής και των συμπολιτών του; Σε καμία περίπτωση…

Από την πλευρά μου, επαναλαμβάνω ότι δεσμεύομαι να φέρω το θέμα στη Βουλή, απευθυνόμενος πλέον στους αρμόδιους υπουργούς, που έχουν την ευθύνη να ελέγξουν όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και να γνωρίζουν τι επικρατεί διαχρονικά, τόσο στην περιοχή των Αραχωβιτίκων, όσο και σε άλλες παράκτιες περιοχές της Αχαΐας που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Ο φόβος και ο πόνος στο Μάτι δεν πρέπει να ξεχαστούν. Πρέπει να διδάσκουν. Και πλέον, έχουμε όλοι ευθύνη να… βγάζουμε τέτοιου τύπου «Μάτια», όπου κι αν υπάρχουν!».

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για