ΠΑΤΡΑ: Εφιάλτης οι εισβολές βαρβάρων σε σπίτια

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών εξακολουθεί να νοσηλεύεται το ζευγάρι των ηλικιωμένων που έπεσε θύμα άγριας ληστείας μέσα στο σπίτι του στα Βραχναίικα, τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου.
Οι δράστες, αφού παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού, μπήκαν μέσα και βασάνισαν το ζευγάρι με σκοπό να το κλέψουν, εγκαταλείποντας αιμόφυρτο στο πάτωμα τον 85χρονο άνδρα, ενώ οι αδίστακτοι εισβολείς επιτέθηκαν με γροθιές στο πρόσωπο και στην 76χρονη σύζυγό του.
Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, οι δράστες άφησαν αποτυπώματα πίσω τους, ωστόσο οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, παρέμεναν μέχρι και χθες άκαρπες.

Ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης, το γεγονός καταμαρτυρά για μια ακόμα φορά, τον κίνδυνο που διατρέχουν ανυποψίαστοι πολίτες ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, όταν έρχονται αντιμέτωποι με διαρρήκτες και μάλιστα την ώρα που κοιμούνται.
Πλήθος είναι τα περιστατικά των βίαιων επιθέσεων που δέχονται ακόμα και ηλικιωμένα άτομα, τα οποία εξορισμού, αδυνατούν να αντισταθούν, ακόμα κι αν το θέλουν. Τις περισσότερες φορές, πέφτουν θύματα βασανισμού από τους δράστες, προκειμένου να αποκαλύψουν πιθανές κρυψώνες χρημάτων και κοσμημάτων.
Οργισμένη η αδελφή της 73χρονης γυναίκας, δήλωσε ότι ο κόσμος αισθάνεται ανυπεράσπιστος απέναντι στο έγκλημα και παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση του γαμπρού της, ο οποίος έχει δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι του, ενώ έχει και επιβαρυμένη υγεία.
“Κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μπορεί να κοιμάσαι και να σε χτυπάνε» είπε χαρακτηριστικά, θίγοντας εμμέσως το ευαίσθητο κοινωνικό θέμα της ασφάλειας των ηλικιωμένων ατόμων και ιδιαίτερα εκείνων που ζουν μόνοι τους.

Η ωμή βία που χρησιμοποίησαν οι δράστες σε βάρος των δύο ηλικιωμένων δείχνει ότι τα κακοποιά στοιχεία, δεν έχουν κανέναν δισταγμό όταν πρόκειται να δράσουν.
Οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού των ηλικιωμένων (αφαίρεσαν τις ξύλινες γρίλιες) και μπήκαν στο εσωτερικό του. Το σπίτι διέθετε συναγερμό, αλλά ενεργοποιήθηκε μόνο όταν οι ληστές είχαν διαφύγει.
Η γυναίκα κατάφερε να ειδοποιήσει την αδελφή της, η οποία φτάνοντας στο σημείο του συμβάντος τη βρήκε σε σύγχυση και τον 85χρονο σύζυγό της χτυπημένο και πεσμένο στο πάτωμα.
Η κατάσταση μέσα στο σπίτι ήταν τρομακτική. Το πάτωμα ήταν γεμάτο αίματα από τα χτυπήματα που δέχθηκε ο ηλικιωμένος και το σπίτι άνω κάτω.
Σύμφωνα με την Αστυνομία φεύγοντας αφαίρεσαν κοσμήματα που ανήκαν στο ζευγάρι. Οι πληροφορίες της «Π» θέλουν όμως να μη βρήκαν τα χρήματα που είχαν φυλαγμένα οι ιδιοκτήτες του σπιτιού.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για