ΠΑΤΡΑ: Tι θα φτιάξει ο Δήμος στο έλος της Αγυιάς;

Στη βελτίωση της λειτουργικότητας και των περιβαλλοντικών συνθηκών του έλους της Αγυιάς, χωρίς να αλλοιωθεί η οικολογική του φυσιογνωμία, στοχεύει το προσχέδιο που έχει κάνει η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού Έργου του Δήμου Πατρέων.

Ο σχεδιασμός προβλέπει:

Τη δημιουργία ξύλινων διαδρόμων περιπάτου (πεζογέφυρες) ύψους ενός μέτρου πάνω από την επιφάνεια του νερού μέσα στην «καρδιά» του έλους.

Δύο διαδρομές με πατημένο χώμα για μαζική άθληση. Η μία είναι η σημερινή «μικρή» διαδρομή μήκους ενός χιλιομέτρου και η δεύτερη είναι μήκους δύο χιλιομέτρων.

Ποδηλατοδιαδρομή που θα εκτείνεται από την Κανελλοπούλου (στο ύψος του παλιού κολυμβητηρίου) μέχρι την Πλαζ. Η συγκεκριμένη λειτουργία δεν περιλαμβάνεται στην αρχική μελέτη που εκπονήθηκε το 2006 στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, και επιλέχθηκε για συνδέσει ποδηλατικά την Πλαζ με τον νέο ποδηλατόδρομο που θα κατασκευαστεί από την Κανελλοπούλου μέχρι την Παπαφλέσσα.

Χώρος στάθμευσης οχημάτων εκεί που βρίσκονται σήμερα τα υπαίθρια γήπεδα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες που θα έχει το αθλητικό κέντρο άμμου (παλαιό κολυμβητήριο), το οποίο θα κατασκευαστεί για τις ανάγκες των παράκτιων μεσογειακών αγώνων του 2019.

Τέλος, στο έλος και τον περιβάλλοντα χώρο θα εγκατασταθούν κιόσκια, τραπεζόπαγκοι, φωτισμός, ενώ θα εκπονηθεί και μελέτη για την πυροπροστασία του.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για