Μια «ανάσα» από την ολοκλήρωση η Μικρή Περιμετρική της Πάτρας – Ξεπεράστηκε το πιο δύσκολο σημείο του έργου – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Στην τελική ευθεία για την παράδοση στην κυκλοφορία της Μικρής Περιμετρικής των Πατρών, βρισκόμαστε πλέον, αφού το δυσκολότερο σημείο του έργου ολοκληρώθηκε, με την κατασκευή του τούνελ (Τεχνικό Εξόδου) του δρόμου. Το δεύτερο τούνελ πάνω από το Εβραιομνήματα χρειάστηκε να κατεδαφιστεί και να ξανακτιστεί από την αρχή.

Για τη διάνοιξη του τούνελ η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, αλλά και οι εργαζόμενοι του έργου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Πριν από λίγη ώρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τη διέλευση οχήματος μέσα από το τούνελ, για να ανακοινώσει με τον τρόπο αυτό την ολοκλήρωση των εργασιών.

Το έργο εκτιμάται ότι θα παραδοθεί σύντομα στην κυκλοφορία και θα βοηθήσει σημαντικά στην κυκλοφορική αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης.

Μόλις ολοκληρωθεί η Μικρή Περιμετρική Πατρών θα μπορέσει να συνδέσει την είσοδο της Πάτρας και συγκεκριμένα την Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου με τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, την Κανακάρη, την Κορίνθου, τη Γούναρη, την Καλαβρύτων, καθώς επίσης θα συνδέσει τις νότιες με τις ανατολικές περιοχές.

Η κατασκευή της Μικρής Περιμετρικής των Πατρών, αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος από όταν ανέλαβε την αρμοδιότητα η Περιφέρεια το έχει ψηλά στις προτεραιότητές του.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια επίσκεψης κλιμακίου στελεχών της Ε.Ε. στην Μικρή Περιμετρική, ο κ. Κατσιφάρας είχε πει:

«Πιστέψαμε σε αυτό το σημαντικό έργο. Δώσαμε μεγάλο αγώνα για να φτάσουμε στο σημερινό επίπεδο υλοποίησης. Πλέον μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι η Μικρή Περιμετρική θα παραδοθεί στην τοπική κοινωνία. Είναι ένα έργο εμβληματικό, που μετά από πολλά εμπόδια και καθυστερήσεις, θα έχουμε την χαρά να παραδώσουμε στους πολίτες, μαζί με την πλήρη αναβάθμιση και ανάδειξη της περιοχής».

Ο κ. Κατσιφάρας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάδειξη του χώρου, καθώς, όπως τόνισε, δεν είναι μόνο ένα οδικό έργο, δεδομένου ότι θα καταστούν επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι και παράλληλα θα δημιουργηθούν χώροι περιπάτου αναψυχής και αθλοπαιδιών.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) Δυτική Ελλάδα 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.), ενώ φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η χρηματοδότηση συνεχίζεται κανονικά, σύμφωνα με το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

 

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για