Έγγραφο-“βόμβα”: Από τις 19:08 το λιμενικό είχε στείλει σήμα για ανεύρεση σορών στο Μάτι – ΦΩΤΟ

Από τις 19:08 σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, είχε ενημέρωση για την ανάσυρση σορών θυμάτων στο Μάτι από τα πληρώματα 11 σκαφών του Λιμενικού Σώματος, που είχαν προσεγγίσει το λιμάνι της Ραφήνας.

Από επόμενο σήμα αποκαλύπτεται ότι στις 22:30 της Δευτέρας είδαν ή άκουσαν για τις σορούς των θυμάτων ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπιρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σταμάτης Ράπτης και ο Β υπαρχηγός Αθανάσιος Ντούνης.Στο σήμα – ημερολόγιο του Λιμεναρχείου Ραφήνας αναφέρεται χαρακτηριστικά: “περί 22:30 προσέλευση πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας ΥΝΑΠΝ (κ.κ. υφυπουργού, κ.κ. ΓΓΛΛΠ, κ.κ. Α/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, κ.κ. Β Υ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ)”.

Ουσιαστικά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος γνώριζαν από τις 19:08 την ύπαρξη νεκρών στο Μάτι, σχεδόν 4,5 ώρες πριν από την σύσκεψη του Πρωθυπουργού, που έγινε με τηλεοπτική κάλυψη.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται, τέλος, ότι στις 5:25 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Ιουνίου είχαν διασωθεί περισσότεροι από 700 πολίτες και είχαν περισυλλεγεί 11 σοροί θυμάτων.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για