ΘΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ! Ιδιοκτήτης πασίγνωστου εστιατορίου τάιζε με φόλες σκυλιά!

Για τις 24 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του γνωστού εστιάτορα της Πάτρας, και ιδιοκτήτη ενός από τα πιο γνωστά καταστήματα εστίασης στο κέντρο της πόλης, ο οποίος θα καθίσει στο εδώλιο με την κατηγορία της θανάτωσης ζώων στο Σαραβάλι.

Φιλόζωοι κάνουν λόγο για 30 ζώα τα οποία έχει θανατώσει. Σύμφωνα με την ανακοίνωση φιλοζωικών οργανώσεων, το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιουλίου συνελήφθη ιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου στο Σαραβάλι Πατρών ενώ έβαζε δηλητηριασμένο κρέας στα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής. 

Ένα ζευγάρι που τον είδε να ταΐζει τα σκυλιά αντελήφθη ότι πρόκειται για φόλες και ειδοποίησε την αστυνομία. Μόλις ο φερόμενος ως δράστης κατάλαβε ότι έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές προσπάθησε να κρύψει το κρέας που είχε βάλει για να φάνε τα ζώα και δικαιολογήθηκε στους αστυνομικούς λέγοντας ότι δουλεύει σε εστιατόριο και τα ταϊζει με το κρέας που περίσσεψε.

Οδηγήθηκε στο Γ’ Αστυνομικό τμήμα Εκεί ήσαν και οι μάρτυρες οι οποίοι  είχαν το θάρρος και κατήγγειλαν το γεγονός. Μάλιστα  δείγμα από το κρέας που τάιζε τα ζώα μεταφέρθηκε ήδη  σε χημείο για εξέταση. Η δίκη του πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, όμως ο ίδιος πήρε αναβολή και έτσι θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  o φερόμενος ως δράστης έχει στην κατοχή επί έξι έτη σκυλάκι μονίμως αλυσοδεμένο (τουλάχιστον αυτό κατήγγειλαν).

Το σκυλάκι της φωτογραφίας είχε φάει από τα χέρια του συλληφθέντα κρέας με σκόνη, νοσηλεύτηκε στο κτηνιατρείο και φιλοξενείται από τα παιδιά που κατήγγειλαν το περιστατικό. Φαίνεται να ξεπερνά τον κίνδυνο.

Η αντίδραση του ΣΚΕΑΝΑ

Με ένα οργισμένο μήνυμα ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου σχολιάζει με ανάρτησή του στο facebook τα όσα ειπώθηκαν για τον  επαγγελματία που ρίχνει φόλες. Αναφέρει συγκεκριμένα:  

“Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα για “συνάδελφο ” Που φολιαζε ζώα, ο ΣΚΕΑΝΑ θα βρεθεί απέναντί του μέχρι τέλους. Η εστίαση έχει κυρίαρχη και κρίσιμη θέση στον πολιτισμό και στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Είναι ταξική μας αναγκαιότητα και επιβολή να δείξουμε το πραγματικό μας κοινωνικό προφίλ και όχι αυτό που έχουν “μουτζουρωσει ” κάτι τέτοιοι.”

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για