ΔΕΗ – Τι θα γίνει με τους πληγέντες

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Παναγιωτάκη καλή σας ημέρα.

Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: Καλημέρα σε εσάς και τους ακροατές σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πείτε μας τι ακριβώς έχετε εξαγγείλει για τους πληγέντες, τι ακριβώς θα ισχύσει για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: Κατ’ αρχάς θεωρώ ότι αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε σαν Διοίκηση της ΔΕΗ με στοιχεία συμβολισμού, αλλά και ουσίας, πιστεύω. Ό,τι οφειλές υπάρχουν για ηλεκτρική ενέργεια από την 1/1/21018 μέχρι και την ημέρα της πυρκαγιάς, αυτές οι οφειλές διαγράφονται.

Θέλω να διευκρινίσω ότι αυτό αφορά στο σκέλος της ΔΕΗ της ηλεκτρικής ενέργειας. Γιατί φυσικά εμείς δεν μπορούμε να διαγράψουμε τα δημοτικά τέλη ή τις άλλες χρεώσεις που κάνουμε για λογαριασμό τρίτων. Αυτό αφορά εκείνους των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί, δηλαδή για τις κατοικίες, για τα ρολόγια των σπιτιών που έχουν καταστραφεί και τα ρολόγια των σπιτιών που έχουν κάποιο θύμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό θα γίνει με κάποια αίτηση; Πως ακριβώς θα είναι η διαδικασία;

Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: Πιστεύω ότι όταν γίνει η πιστοποίηση των ζημιών και των καταστροφών από τους αρμόδιους φορείς, θα δοθούν κάποια πιστοποιητικά τα οποία θα λένε την κατάσταση του σπιτιού. Αυτά θα προσκομίζονται στα καταστήματα της ΔΕΗ και αμέσως θα γίνεται η τακτοποίηση των συνανθρώπων μας.

Δεν θέλουμε να ταλαιπωρηθούν, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή ταλαιπωρία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Παναγιωτάκη σε σχέση με το δίκτυο, αν έχετε κάποια εικόνα με τα προβλήματα που υπάρχουν, το μέγεθος της καταστροφής και πότε θα έχουμε αποκατάσταση. Υπάρχει μια εκτίμηση;

ΕΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: Έχουν υπάρξει εκτεταμένες ζημιές πρέπει να ξέρετε. Είναι τρεις γραμμές μέσης τάσεως οι οποίες είναι οι γραμμές κορμού, οι οποίες έχουν υποστεί άλλη μικρότερη και άλλη πολύ περισσότερη ζημιά, αυτές αποκαθίσταται. Χτες νομίζω τελείωσε η πρώτη. Προτεραιότητα είναι τα αντλιοστάσια τα οποία πιστεύω ότι μέχρι σήμερα θα έχουν τελειώσει. Πιστεύω ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στο μεγαλύτερό τους μέρος. Έχουν γίνει ενισχύσεις, έχει γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση και οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στο ΔΕΔΔΗΕ έχει γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση από τη Θήβα από εργολάβους, από άλλες περιοχές της Αθήνας, υλικά υπάρχουν και νομίζω ότι θα πάμε καλά προς αυτή την κατεύθυνση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για