Πάτρα: Φορτώθηκε η πρώτη νταλίκα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που θα φύγει για Αθήνα -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πολύ μεγάλο είναι το κύμα αλληλεγγύης των πολιτών της Πάτρας στους συνανθρώπους μας στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Αττικής (Μάτι, Ραφήνα, Βουτζάς).

Στο περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα, στην οδό Καρόλου, δεκάδες πολίτες σπεύδουν από το πρωί της Τρίτης μεταφέροντας διάφορα είδη για βοήθεια όπως ορούς, φάρμακα, αλοιφές εγκαυμάτων, πάνες, κονσέρβες, γάλατα σε κουτί, είδη προσωπικής υγιεινής, φρυγανιές, εμφιαλωμένα νερά, μπισκότα, κρουασάν, κ.α.

Ειδικά τα εμφιαλωμένα νερά είναι πάρα πολλά, όσα ήδη έχουν προσφερθεί ενώ στις 11 το πρωί της Τετάρτης 25 Ιουλίου 2018, φορτηγό αυτοκίνητο – νταλίκα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήρθε στην οδό Καρόλου στην Πάτρα και οι εθελοντές ξεκίνησαν να φορτώνουν τα είδη που έχουν συγκεντρωθεί προκειμένου η νταλίκα ν’ αναχωρήσει για την Αθήνα για την κεντρική αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, απ’ όπου και η βοήθεια θα σταλεί στο Δημαρχείο της Ραφήνας για να μοιραστεί στους πυρόπληκτους.

Μάλιστα όπως ανέφεραν  οι επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα, πιθανόν μέσα στη μέρα ν’ αναχωρήσει κι άλλο φορτηγό αυτοκίνητο του οργανισμού με βοήθεια για τα κεντρικά στην Αθήνα. Γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ ήδη επικοινώνησε με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στην Πάτρα προκειμένου να δώσει είδη που χρειάζονται και έχουν ανάγκη οι πυρόπληκτοι συνάνθρωποι μας ενώ πολλοί συμπολίτες περνούν από τα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού και ρωτούν να μάθουν τι είδη μπορούν να φέρουν.

Συγκινητική ήταν η εικόνα με τους διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να έχουν σχηματίσει μία αλυσίδα, δίνοντας ο ένας στον άλλο τα είδη και τα κιβώτια με τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν για να φορτωθούν στην νταλίκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες που φέρνουν αγαθά ως βοήθεια για τους κατοίκους στο Μάτι και τις άλλες περιοχές της Αττικής που καταστράφηκαν από τις φονικές πυρκαγιές, καταγράφονται σε λίστα από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Επιμέλεια – ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για