Ανείπωτη τραγωδία σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Ραφήνα: Επισήμως 8 νεκροί, φόβοι για 20 θύματα

Ο Σκάι μετέδωσε πως η Πυροσβεστική εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ανέλθει στους 20 – Σε σοβαρή κατάσταση 11 τραυματίες – Πηγές του ΕΚΑΒ κάνουν λόγο για αρκετούς ακόμη απανθρακωμένους – Μόνο 15 ασθενοφόρα έχουν να διαχειριστούν 100 κλήσεις – Προτεραιότητα στους τραυματίες δίνουν οι διασώστες και αφήνουν για αργότερα τη διακομιδή των νεκρών

Σοκ και δέος από το φονικό πέρασμα της πυρκαγιάς από το Μάτι, τη Ραφήνα και το Νέο Βουτζά.

Περίπου στις δύο μετά τα μεσάνυχτα, επίσημες πηγές του ΕΚΑΒ επιβεβαίωναν τους χειρότερους φόβους που είχαν εκφραστεί νωρίτερα. Οι νεκροί από την πυρκαγιά είναι επισήμως οκτώ, οι τραυματίες ανέρχονται σε 56, εκ των οποίων οι 11 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε βαριά κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι νεκροί είναι απανθρακωμένοι και είναι σχεδόν βέβαιοι ότι για την ταυτοποίησή τους θα χρειαστεί να γίνει εξέταση DNA.

Το ακόμη χειρότερο είναι πως την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει στους 20. 

Στο Μάτι, φωτογραφίες δείχνουν ανθρώπους απανθρακωμένους δίπλα στα καμμένα αυτοκίνητά τους. Αυτή την ώρα, περίπου δύο μετά τα μεσάνυχτα, εκκρεμούν περίπου 100 κλήσεις προς το ΕΚΑΒ για διακομιδή νεκρών ή μεταφορά τραυματισμένων συμπολιτών μας στα νοσοκομεία. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ δίνουν προτεραιότητα στην μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία, αφήνοντας για τις επόμενες ώρες την διακομιδή των νεκρών… Πηγές για ΕΚΑΒ μετέφεραν την φρικτή πληροφορία ότι υπάρχουν αρκετοί ακόμη απανθρακωμένοι, πέραν των οκτώ βεβαιωμένων νεκρών.

Λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι μετέδωσε τη σοκαριστική εκτίμηση αξιωματικών της Πυροσβεστικής ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ανέλθει ακόμη και στους 20…
Η φωτογραφία τραβήχτηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Μάτι, ανάμεσα στη Νέα Μάκρη και τη Ραφήνα. Ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει ένα καμμένο αυτοκίνητο. Μπροστά από το όχημα ένα μακάβριο θέαμα: Ένας άνθρωπος νεκρός, απανθρακωμένος.

rafina_kammeno_mosaic

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για