Πάτρα: Παραπλανητικά έγγραφα για έγκριση καταναλωτικών δάνειων από γνώστη τράπεζα

Κάποιες τράπεζες τελικά έχουν και θράσος να παίζουν με την ψυχολογία των πελατών τους.

Γνωστή τράπεζα, έστειλε σε πελάτη της παραπλανητικό έγγραφο ότι του έχει εγκριθεί η αίτηση για δάνειο που δεν είχε κάνει ποτέ και ότι μπορεί κιόλας να περάσει να το εισπράξει από τα κεντρικά της γραφεία στην Πάτρα.

Βέβαια για τον συγκεκριμένο πελάτη η υπόθεση δημιούργησε μεγαλύτερο ΣΟΚ, μιας και ο ίδιος υπάγεται στον νόμο και δεν μπορεί να εισπράξει κανένα δάνειο από καμία τράπεζα , μέχρι να περάσει η εύλογη προθεσμία που αναφέρεται στον νόμο. Μαλιστά το γράμμα έφτασε στα χέρια του ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ.

Ο πελάτης μόλις μετέβηκε στην τράπεζα, ζήτησε από την υπάλληλο να του υποδείξει την αίτηση που είχε κανει και η οποία είχε εγκριθεί για να εισπράξει το δάνειό του.

Η Υπάλληλος έψαχνε να βρει αίτηση αλλα αίτηση δεν υπήρχε, θορυβημένη και υποψιασμένη πήρε τα κεντρικά στην Αθήνα για να επιβεβαιώσει ότι οι επιστολές αυτές στάλθηκαν ΣΥΣΤΗΜΕΝΕΣ και εκ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ σε αρκετους καταναλωτές και μάλιστα σε πολλούς που είναι υπαγμένοι στον Νόμο.

Το θέμα είναι, για ποιον λόγο στέλνονται τέτοιες επιστολές και μάλιστα συστημένες και υπογεγραμμένες από την υπεύθυνο ανάπτυξης Δανείων ιδιωτών της Τράπεζας  EUROBANK ERGASIAS A.E.

Οι συγκεκριμένες επιστολές θεωρούνται ψευδείς και παραπλανητικές, επίσης παραβιάζουν και τον νόμο προσωπικών δεδομένων GDPR, επειδή τα στοιχεία που αναγράφονται στον φάκελο εξωτερικά δεν είχαν κοινοποιηθεί απο τον πελάτη.

Φανταστείτε την συγκεκριμένη επιστολή να την παραλάμβανε άνθρωπος με πρόβλημα υγείας και να ήταν και χρεωμένος ήδη από δάνεια. Τι αντίκτυπο θα μπορούσε να είχε αυτή η ανεύθυνη κίνηση από την πλευρά της τράπεζας που το θεώρησε λάθος εκ παραδρομής.

Ο πελάτης υποσχέθηκε στην υπεύθυνο ότι το θέμα δεν θα μείνει έτσι και ότι θα πάρει έκταση.. Δεν μπορούν να πληρώνουν πάντα οι πολίτες την ανευθυνότητα των τράπεζων … θα πρέπει και αυτές να πληρώσουν το τίμημα των λαθών τους.

Το θέμα θα φτάσει μέχρι και την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών BIS… μάλλον στόχευσαν σε λάθος πελάτη!!

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για