ΠΑΤΡΑ: Ξοδεύουν χρήματα για την αντιδρόμηση της Κανακάρη – Δεν κάνει πίσω ο δήμος παρά τις ενστάσεις!

Δεκατρία νέα φανάρια ξεκίνησαν να τοποθετούνται κατά μήκος της Κανακάρη (και στη Ναυαρίνου, που αποτελεί την προέκτασή της) μέχρι και την Ελευθερίου Βενιζέλου, για να λειτουργήσει η αντιδρόμηση της οδού.

«Εμπόδια» βρίσκει ο δρόμος σε τρεις κατοικίες, στο ύψος της Βενιζέλου, με τον Δήμο να βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες για την απευθείας αγορά τους, ώστε να ενωθεί με την Ναυαρίνου.

Οι εργασίες τοποθέτησης των φαναριών έχουν φτάσει στο ύψος της Παπαφλέσσα, ενώ ήδη έχουν μπει φανάρια και στην Βορείου Ηπείρου.

Στο μεταξύ το ΚΤΕΛ επιμένει. «Δεν πρόκειται να ανέβουν τα λεωφορεία στην οδό Κανακάρη όταν αυτή αντιδρομηθεί» ξεκαθαρίζει με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κόσμος» ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Γιάννης Ρήγας. Μάλιστα αποκάλυψε πως η διοίκηση του Ταμείου των Αστικών Λεωφορείων εξετάζει ήδη «εναλλακτικό» τρόπο διέλευσης όταν ολοκληρωθεί το έργο.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος αποδεικνύει πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει η μελέτη και τελικά να μην γίνει αντιδρόμηση. Εφερε ως παράδειγμα το αίτημα του ΚΤΕΛ για αμφιδρόμηση της Κορίνθου: «Τι εχει αλλάξει ώστε να υπάρξει αμφιδρόμηση της Κορίνθου; Εμείς έχουμε μελέτη που σαφέστατα λέει πως η Κορίνθου θα είναι είσοδος. Και πάνω σε αυτήν βαδίζουμε. Θα πρέπει να γίνει εκ νέου μελέτη για «ανάποδο» λεωφορειόδρομο στην Κορίνθου» μας είπε. Όσο για την Κανακάρη; Είναι προφανές ότι από την στιγμή που ο Δήμος προχωρά σε «έξοδα» με τοποθετήσεις φωτεινών σηματοδοτών σε αντίθετη φορά από την σημερινή κατεύθυνση της οδού, το έργο θα γίνει κανονικά!

Οσον αφορά στους κατοίκους; Προς το παρόν τηρούν στάση αναμονής. Έχουν δημοσιοποιήσει τις ενστάσεις τους, έχουν στείλει ανοιχτές επιστολές και πλέον περιμένουν την επόμενη κίνηση από τον Δήμο.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για