ΠΑΤΡΑ: Εμειναν με το στόμα ανοιχτό από την απάντηση ιερέα – «Δεν είναι ντελίβερι η Θεία Κοινωνία»!

Με μια απάντηση που κανένας… χριστιανός δε θα περίμενε να ακούσει από το στόμα ενός ιερέα, βρέθηκαν αντιμέτωποι οι συγγενείς ενός κατάκοιτου ηλικιωμένου. Το περιστατικό συνέβη σε μεγάλη ενορία πρώην «Καποδιστριακού» Δήμου της Πάτρας.

Στη συγκεκριμένη ενορία συνηθίζεται, κυρίως την περίοδο των μεγάλων εορτών, Χριστούγεννα, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο, ο ιερέας να ανακοινώνει μετά το πέρας της λειτουργίας της Κυριακής, ημέρα κατά την οποία βρίσκονται περισσότεροι πιστοί στον ναό,πως υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί η Θεία Κοινωνία σε ασθενείς στο σπίτι τους. Η διευκόλυνση αυτή γίνεται με το να μεταβαίνει ο ίδιος ο ιερέας στην οικεία του ασθενή ώστε να τον μεταλαμβάνει. Έτσι, όσοι ενορίτεςεπιθυμούν, ενημερώνουν εγκαίρως τον ιερέα για να μεταβεί στους ασθενείς, δίνοντάς του τα ακριβή στοιχεία, όπως διεύθυνση τηλέφωνο και ονοματεπώνυμο.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση του ιερού ναού χαρακτηριστικά αναφέρει πως οφείλουν να περιμένουν προετοιμασμένοι το «ΆγιονΠοτήριον», με ευπρεπή ενδυμασία, σπίτι τακτοποιημένο και φωταγωγημένο, αναμμένο κερί και θυμίαμα, χωρίς να μιλούν στον ιερέα εκείνη τη στιγμή, παρά μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Όμως, όπως είναι φυσικό, δεν είναι ανάγκη μόνο σε περίοδο εορτών να νιώσει κάποιος συνάνθρωπός μας την ανάγκη να μεταλάβει. Έτσι λοιπόν και οι συγγενείς του κατάκοιτου ηλικιωμένου, μετά από την επιθυμία του, απευθύνθηκαν στο ιερέα της ενορίας, έτσι ώστε αυτός να μεταβεί στην οικεία του για να προσφέρει τη Θεία Κοινωνία.

Ο ίδιος ιερέας έχει μεταβεί πολλές φορές στον συγκεκριμένο ασθενή, όμως περιέργως την τελευταία φορά αρνήθηκε και μάλιστα έφθασε στο σημείο να απαντήσει στους συγγενείς: «Τι την περάσατε την Θεία Κοινωνία, μήπως να κάνουμε και delivery;».

Έκπληκτοι οι ενορίτες δε πίστευαν στα αυτιά τους! Έμειναν στην κυριολεξία με το στόμα ανοιχτό! Φυσικά δεν έδωσαν συνέχεια και αποφάσισαν… να δώσουν τόπο στην οργή! Σεβόμενοι το ράσο του ιερωμένου. Όμως το γεγονός συζητήθηκε ευρέως στην γειτονιά και φυσικά… έφθασε και στα γραφεία της εφημερίδας μας.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για