Ο τελευταίος επιζών της φυλής του – Ζει 22 χρόνια στον Αμαζόνιο μόνος του – ΒΙΝΤΕΟ

NEWSROOM ELEFTHEROSTYPOS.GR

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο που στα πλάνα του φαίνεται ο τελευταίος επιζών μίας φυλής, ενώ τα υπόλοιπα πέντε μέλη της είχαν δολοφονηθεί από αγρότες και χωροφύλακες το 1995, είδε το φως της δημοσιότητας.

Οι ίδιοι έιχαν σκοτώσει και απελάσει τους περισσότερους τις δεκαετίες του ‘70 και ‘80. Εκείνος όμως κατάφερε να επιβιώσει.

Ο άνθρωπος αυτός απαθανατίστηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους στη βραζιλιάνικη πολιτεία Rondonia, ενώ ήταν ημίγυμνος και προσπαθούσε να ρίξει ένα δέντρο.

Εντοπίστηκε από ερευνητές για πρώτη φορά στη ζούγκλα το 1996, ενώ κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1998.

Εκτιμούν ότι ζούσε μόνος του στη ζούγκλα τα τελευταία 22 χρόνια. Η υπηρεσία Funai είχε μια αυστηρή πολιτική να αφήνει τις απομονωμένες ομάδες μόνες στην περιοχή. Παρακολουθούσαν όμως τη δραστηριότητά του από απόσταση από τότε που πρωτοεμφανίστηκε το 1996.

«Η υπηρεσία Funai έχει υποχρέωση να δείξει ότι είναι καλά και ζωντανός. Το κρίσιμο είναι ότι καταφέραμε να κρατήσουμε την περιφέρειά του. Το γεγονός ότι είναι ακόμα ζωντανός σου δίνει ελπίδα. Είναι το απόλυτο σύμβολο αν θέλετε», σημείωσε η Fiona Watson, της ερευνητικής ομάδας Survival International.

H Funai εργάζεται για την προστασία των δικαιωμάτων των αυτόχθονων πληθυσμών και απομονωμένων ομάδων, και υποστηρίζει ότι υπάρχουν 113 φυλές στον βραζιλιάνικο Αμαζόνιο.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για