“Έστρωσαν” τα νερά στις ακτές τις Πάτρας- ΔΕΙΤΕ τι έδειξε η πρόσφατη μέτρηση του Πανεπιστημίου

Επανήλθαν σταδιακά στα φυσιολογικά τους επίπεδα τα νερά των ακτών της Πάτρας. Αυτό κατέδειξε η νεώτερη ανάλυση των δειγμάτων που έλαβε από τις θάλασσες της περιοχής το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα αυτά δεν υπάρχουν πλέον αυξημένες τιμές κολοβακτηριδίων όπως παρατηρήθηκε κατά τον μήνα Ιούνιο αλλά και νωρίτερα, τον περασμένο Μάιο. Ο δειγματοληπτικός έλεγχος έγινε στις 8 Ιουλίου και τα αποτελέσματα βρήκαν την περασμένη εβδομάδα.

Όπως εξηγεί ο αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Τεχνικός Διευθυντής του εργαστηρίου, Απόστολος Βανταράκης, οι τιμές πλέον είναι μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικού.

Πάντως και στις τρεις περιοχές όπου τον περασμένο μήνα τα κολοβακτηρίδια ήταν πάνω από το επιτρεπτό, δηλαδή σε πλαζ του ΕΟΤ, Ρίο και Προάστιο, υπάρχει μια σχετικά αυξημένη περιεκτικό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες όμως πλέον κινούνται εντός ορίων.

Όπως εκτιμά ο καθηγητής οι «τσιμπημένες» μετρήσεις των προηγούμενων μηνών και ιδίως του Ιουνίου προφανώς οφείλονται στις συνεχόμενες βροχοπτώσεις που κράτησαν και στις αρχές του καλοκαιριού με αποτέλεσμα να ανακατέψουν τα νερά.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος παρουσιάζοντας μέσα από το thebest.gr τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν τις πρώτες μέρες του Ιουνίου είχε εμφανιστεί ανήσυχος. Και τούτο γιατί συνήθως, όταν μπαίνει το καλοκαίρι και σταματά η περίοδος των βροχών τα νερά των θαλασσών καθαρίζουν και οι δείκτες των κολοβακτηριδίων επανέρχονται εντός των επιτρεπτών ορίων.

Πλέον πάντως εμφανίζεται καθησυχαστικός καθώς η φυσιολογικότητα μπορείς να καθυστέρησε λίγο ωστόσο έφθασε τελικά στις ακτές της Πάτρας.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για