Οι εχθροί του κολλαγόνου και πώς να τους αντιμετωπίσουμε

Το κολλαγόνο αποτελεί το κύριο συστατικό των βασικών δομών του σώματός μας και του συνδετικού ιστού. Υπάρχει παντού στο σώμα μας, στην καρδιά, στους τένοντες, στις αρθρώσεις, στα νύχια, στα μαλλιά, στο δέρμα, στα μάτια μας. Είναι μία πολύ σημαντική πρωτεΐνη του οργανισμού μας, υπεύθυνη για την ελαστικότητα και συνοχή του δέρματος, των αρθρώσεων και των οστών. Με την πάροδο του χρόνου δυστυχώς τα επίπεδα του κολλαγόνου μειώνονται. Θα δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι βασικοί εχθροί του κολλαγόνου που έχουμε στο σώμα σας και πώς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.

Ο βασικότερος εχθρός του μπορούμε να πούμε ότι είναι ο χρόνος. Από την ηλικία των 25 ετών και μετά, ο οργανισμός μας παράγει μικρότερη ποσότητα collagen pro active σε σχέση με αυτή που χάνει. Έτσι κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες ρυτίδες, καθώς και η θαμπή όψη της επιδερμίδας μας. Παράλληλα μπορούν να δημιουργηθούν αρθριτικά προβλήματα, οστεοπενία και οστεοπόρωση. Η λήψη του υγρού πόσιμου κολλαγόνου Collagen Pro – Active σίγουρα αποτελεί μία πολύ καλή λύση, καθώς θα αναπληρώσει το κολλαγόνο που χάνετε καθημερινά.

Η διατροφή μας παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του κολλαγόνου στον οργανισμό μας. Θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγουμε τα τηγανιτά φαγητά, και τα επεξεργασμένα με συντηρητικά τρόφιμα. Παράλληλα, σκεφτείτε ότι το αλκοόλ συντελεί στη μείωση του κολλαγόνου και θυμηθείτε ότι η κατανάλωση νερού και φυσικών χυμών είναι απαραίτητη για την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας. Σημαντικό θα είναι να λαμβάνετε και τροφές οι οποίες θα διατηρήσουν το κολλαγόνο σας σε ικανοποιητικό επίπεδο, όπως τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, τα λιπαρά ψάρια και τα γαλακτοκομικά με χαμηλή περιεκτικότητα λιπαρών.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα περιττά κιλά συντελούν στη μείωση του κολλαγόνου στον οργανισμό μας, καθώς οι αρθρώσεις μας υπερπροσπαθούν να ανταπεξέλθουν στο επιπλέον βάρος και έτσι οδηγούμαστε στην καταπόνηση και τη φθορά των αρθρώσεων. Παράλληλα, η καθιστική ζωή δυσκολεύει τον οργανισμό να διατηρήσει την ελαστικότητα και την αντοχή του και από την άλλη πλευρά, η υπερβολική άσκηση καταπονεί τις αρθρώσεις μας. Θα πρέπει λοιπόν να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης, όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό, καθώς θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Παράλληλα, δε θα πρέπει να ξεχνάτε τον αντίκτυπο που έχει το οξειδωτικό στρες στον οργανισμό μας και στην απώλεια του απαραίτητου για αυτόν κολλαγόνου. Όταν νιώθουμε έντονο στρες προκαλείται φθορά στον οργανισμό από την αυξημένη παραγωγή ελεύθερων ριζών οι οποίες είναι υπεύθυνες για τις  κυτταρικές βλάβες. Ελέγχοντας λοιπόν τα επίπεδα των ριζών αυτών, καταφέρνουμε να διατηρήσουμε μία καλή υγεία και αρκετό κολλαγόνο στον οργανισμό μας, μέσω μίας καλής διατροφής και ενυδάτωσης και ποιοτικού ύπνου.

Μην ξεχνάτε λοιπόν ότι με την κατανάλωση υγρού κολλαγόνου Collagen Pro – Active καθώς και με την εφαρμογή των υπόλοιπων συμβουλών μου, θα πετύχετε να διατηρήσετε σε ένα πολύ καλό επίπεδο το επιθυμητό κολλαγόνο για τον οργανισμό σας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για