ΠΑΤΡΑ: Χάλασε το μηχάνημα, “μπαλάκι” 70 ασθενείς καθημερινά

«Ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο. Εχουν δίκιο να διαμαρτύρονται, καταβάλλουμε προσπάθειες για την άμεση επισκευή του» μας είπε ο διευθυντής του ΠΕΔΥ Αγίου Αλεξίου Ανδρέας Παναγιωτόπουλος ο οποίος καθημερινά, όπως και οι άλλοι γιατροί της μονάδας, γίνεται αποδέκτης των διαμαρτυριών του κόσμου. Οι διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων έφτασαν και στα γραφεία της «Π».
«Πήγα τον πατέρα μου στα ιατρεία του Αγίου Αλεξίου διότι είχε βήχα και τον πονούσε το στήθος του. Τον εξέτασε ο γιατρός αλλά μας είπε ότι πρέπει να βγάλει μία ακτινογραφία. Μας έδωσε παραπεμπτικό να πάμε έξω σε ιδιωτικό κέντρο, διότι το μηχάνημα εκεί ήταν χαλασμένο και όταν βγάλει την ακτινογραφία να ξαναπάμε στον Αγιο Αλέξη για να κάνει την εκτίμηση και την διάγνωση» μας περιγράφει η Σοφία Τσεκούρα και προσθέτει:
«Ο πατέρας μου είναι 87 ετών με διάφορα άλλα προβλήματα υγείας. Είναι δυνατόν μέσα στη ζέστη να τον ταλαιπωρώ και να τον πηγαινοφέρνω στα ιατρεία; Τόσα χρόνια πλήρωνε την ασφάλειά του για να έχει μία αξιοπρεπή περίθαλψη και τώρα να μην μπορεί να κάνει μία ακτινογραφία;»
Τα παράπονα που διατυπώνονται καθημερινά στο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό του ΠΕΔΥ είναι καθημερινά και σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά έντονα. «Ο κόσμος αγανακτεί κι έχει δίκιο. Δεν μπορώ να πω το αντίθετο. Το ακτινολογικό είναι ένα κρίσιμο μηχάνημα για τους ασθενείς και για τους γιατρούς οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι σε εξέλιξη όμως η διαδικασία αποκατάστασης και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα λήξει το πρόβλημα» αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος.
«Το μηχάνημα χάλασε στις 30 Ιουνίου από τότε ξεκίνησε και η ταλαιπωρία των πολιτών. Το χειρότερο όλων δε είναι η γραφειοκρατία που ακολουθείται για την αποκατάσταση της βλάβης. Επειδή παρακολουθούμε και κάθε μέρα επικοινωνούμε να δούμε τι γίνεται, τη μία μέρα το αίτημα έχει ξεχαστεί στο ένα γραφείο, την άλλη στο άλλο. Είναι ανεπίτρεπτα πράγματα να μην μπορούν οι συνάδελφοι να κάνουν τη δουλειά τους» μας είπε ο πρόεδρος των γιατρών Χαράλαμπος Μπονάνος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο ίδιος «καθημερινά 70 ασθενείς, εκ ων οποίων κάποιοι πρέπει να κάνουν μία και δύο εξετάσεις παραπέμπονται στον ιδιωτικό τομέα και καταβάλλουν το 15% που είναι η συμμετοχή τους. Οι δε ανασφάλιστοι εάν δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν εξ ολοκλήρου την εξέταση, περιμένουν να επισκευαστεί».

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για