ΠΑΤΡΑ: Δικαστικός αγώνας για την απομάκρυνση κεραίας από τη συνοικία Προφήτη Ηλία

Τη νομική οδό αποφάσισαν να ακολουθήσουν οι κάτοικοι και φορείς της συνοικίας Προφήτη Ηλία οι οποίοι έχουν ξεσηκωθεί μετά την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή τους, σε απόσταση λίγων μέτρων από τα σχολεία.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση. Οι κάτοικοι διαπίστωσαν πως η κεραία βρίσκεται 85 μέτρα μακριά από το 17ο Γυμνάσιο και του 21ου Δημοτικού, ενώ σε απόσταση 200 μέτρων λειτουργεί και βρεφονηπιακός σταθμός. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι δικηγόροι, Αργυρώ Καρακάση, Λυσίας Χριστοδουλόπουλος και Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Αποφασίστηκε να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή, ενώ θα υπάρξει και προγραμματισμός κινητοποιήσεων. Παράλληλα, εξελέγη από τους κατοίκους Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Ανατολικού Διαμερίσματος, Δημήτρη Αναγνωστόπουλο, τον Γιώργο Βούλγαρη από το Σύλλογο του Προφήτη Ηλία, την Αγγελική- Μαρία Σγάγια από το Σύλλογο Γονέων του 21ου Δημοτικού, την Κωνσταντίνα Παπάκου από το Σύλλογο Γηροκομειού, την Πηνελόπη Κωνσταντινοπούλου νηπιαγωγό, τον Γιώργο Χριστοδούλου ορθοπεδικό, την Διονυσία Γιαννοπούλου νηπιαγωγό, την Νίκη Λέφα μέλος οικολογικών οργανώσεων και τον Δημήτρη Λιούρδη κάτοικο.

Να σημειωθεί, πως νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8 μ.μ. στο προαύλιο του 17ου Γυμνασίου.

Η Συντονιστική καλεί τους κατοίκους στον αγώνα με κυρίαρχο αίτημα την άμεση απομάκρυνση της κεραίας από την οδό Ευρυπίδου.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για