Μάνα και κόρη μαζί στο ίδιο θρανίο-Αποφοίτησαν και τραβούν τους δρόμους τους

Κάτι το ασυνήθιστο, αλλά πλέον πραγματικότητα, σε μία ελληνική κοινωνία που καθυστέρησε η εμπέδωση ανάπτυξης της διά βίου μάθησης, καταγράφηκε σε σχολική μονάδα του Αιγίου, από την οποία προ ημερών αποφοίτησαν μάνα και κόρη, που όμως πολλοί… τις έκαναν για αδελφές!

 

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ
Η περίπτωση της κ. Ειρήνης και της μικρής Ηλιάννας Καλλέργη, συναντάται στον επαγγελματικό εκπαιδευτικό χώρο του 1ου ΕΠΑΛ, στον οποίο μοιράστηκαν ίδιο θρανίο, ώρες μάθησης, δυσκολίες στα μαθήματα, κοινή αγωνία για το αποτέλεσμα, εκδρομικές στιγμές στην 5ήμερη της Θεσσαλονίκης, πιάνοντας τελικά μαζί τους στόχους που είχαν βάλει.
Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο, κυρίως για την ενήλικη μαθήτρια, καταφέρνοντας κάτι μοναδικό στα τοπικά εκπαιδευτικά δεδομένα, αφού σε αντίθεση με άλλες συνομήλικες συμμαθήτριές της, μόνο αυτή, κατάφερε να τελειώσει το λύκειο και μάλιστα με βαθμό απολυτηρίου 19!

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Η ίδια, εξομολογείται ότι αποφάσισε να διευρύνει τον γνωστικό της ορίζοντα και αποφάσισε να γραφτεί εκεί που φοιτούσε η κόρη της, που όχι μόνο δεν είχε κάποιο πρόβλημα να πάει σχολείο μαζί της, αλλά την ενθάρρυνε να το κάνει, παρότι από τα δικά της μαθητικά χρόνια είχαν περάσει περίπου 20 χρόνια και ξαφνικά έπρεπε να προσαρμοστεί σε ένα περιβάλλον με 17χρονα.
Τότε είχε επιλέξει την ειδικότητα «Οικονομίας & Διοίκησης», κάτι που πήρε το ρίσκο να μην το ενισχύσει με επιπλέον και σύγχρονα γνωστικά στοιχεία, αλλά ακολούθησε τον Τομέα Υγείας & Πρόνοιας, με ειδικότητα «Νοσηλευτική».

 

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Οπως λέει, ο αγώνας της ήταν μεγάλος και δύσκολος, αφού τα χρόνια είχαν περάσει και το σκεπτικό του ανθρώπου αλλάζει. Κάθισε όμως στα θρανία της τάξης, με πηγαία θέληση και εμφανές πείσμα, πολύ διάβασμα, μέσα σε όλες τις άλλες υποχρεώσεις του σπιτιού και της οικογένειας.
Κέρδισε όμως η αγάπη της για τη νοσηλευτική, που ήταν γι’ αυτή όνειρο ζωής. Σε λίγους μήνες, η απόφοιτη πλέον κ. Ειρήνη θα μπει και στον ανάλογο εργασιακό χώρο, κάνοντας την πρακτική της στο Νοσοκομείο Αιγίου, λαμβάνοντας την άδεια άσκησης του επαγγέλματος.

 

Η ΚΟΡΗ
Τίποτα από αυτά δε θα είχε ίσως συμβεί, αν η κόρη της δεν την παρότρυνε και δεν τη βοηθούσε, διαβάζοντας μαζί της πολλές φορές, με μια μόνο ιδιαιτερότητα, ότι η μαμά δεν έδωσε Πανελλήνιες, θεωρώντας πως προτεραιότητα στις σπουδές έχουν τα παιδιά της (η Ηλιάννα που εισάγεται σε πανεπιστήμιο και έναν γιος που ίσως ακολουθήσει) και όχι ο εαυτός της.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για