Ένα από τα ιστορικότερα ιδρύματα της πόλης με διαχρονική και αξιοσημείωτη προσφορά στον άνθρωπο, το Άσυλο Ανιάτων Πατρών, επισκέφτηκε το μέλος του Τομέα Υγείας της ΝΔ Έλενα Κονιδάρη.

Δεν επρόκειτο για μία τυπική επίσκεψη καθώς η κ. Κονιδάρη πέραν της συνάντησης που είχε με το μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Γωγώ Καραλή και τον διευθυντή Άρη Γκατζόγια επισκέφτηκε όλους τους θαλάμους και συνομίλησε με τους τροφίμους. Όλοι της εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις συνθήκες διαβίωσής τους όπως και την φροντίδα που τους επιφυλάσσει η διοίκηση, το προσωπικό και οι εθελοντές του ιδρύματος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν στην κ. Κονιδάρη, η κ. Καραλή και ο κ. Γκατζόγιας, σήμερα στο Άσυλο Ανιάτων φιλοξενούνται 122 άτομα με βαριά μυοσκελετικά προβλήματα και πάρκινσον εκ των οποίων οι 90 είναι κλινήρεις. Στο Ίδρυμα εργάζονται 67 άτομα (γιατρός, φυσικοθεραπευτής, νοσηλευτές εξειδικευμένοι, καθαριστές, μάγειροι) και η νοσηλεία είναι συνεχής, ανάλογα με τις ανάγκες των νοσηλευόμενων.

Όπως γίνεται αντιληπτό το λειτουργικό κόστος του Ιδρύματος είναι ιδιαίτερα υψηλό. Μάλιστα οι μειώσεις που έχει κάνει ο ΕΟΠΥΥ στα νοσήλια δημιουργούν σοβαρότατο πρόβλημα και οι  φαρμακευτικές και  ειδικές διατροφικές ανάγκες των φιλοξενούμενων κοστίζουν αρκετά. Ευτυχώς που για την φαρμακευτική κάλυψη υπάρχει συνεργασία με το Κοινωνικό φαρμακείο Αθηνών και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας. Μετά την επίσκεψή της η κ. Κονιδάρη ανέφερε: «Κατ’ αρχήν πρέπει να συγχαρούμε τη διοίκηση του ιδρύματος και το σύνολο των εργαζομένων για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Η καθαριότητα που επικρατεί σε όλους τους χώρους και η φροντίδα που παρέχουν, αποτελούν πρότυπο λειτουργίας. Από κει και πέρα όμως πρέπει όλοι να απαιτήσουμε από την πολιτεία να συμβάλλει στη στήριξή του. Ενδεικτικά θα αναφέρω να δώσει τη δυνατότητα της συνταγογράφησης των φαρμάκων από τη στιγμή μάλιστα που οι τρόφιμοι είναι σφαλισμένοι να δώσει λύση στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ. Το ίδρυμα διαθέτει ακίνητα, μέσω δωρεών από ασθενείς και άλλους πολίτες,  αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν μισθώνονται με αποτέλεσμα το Ίδρυμα να επιβαρύνεται με υψηλότατο φόρο. Πρέπει για το θέμα αυτό να δοθεί λύση. Αν δεν υπήρχε το Άσυλο Ανιάτων που θα έβρισκαν καταφύγιο όλοι αυτοί οι άνθρωποι;»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για