ΠΑΤΡΑ – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ: Ανεργία, φτώχεια και διακοπή του σχολείου “σπρώχνουν” τους νέους στα ναρκωτικά

Αμάθεια φτώχεια και ανεργία, είναι οι τρεις βασικοί παράγοντες οι οποίοι με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στα ναρκωτικά. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ στην Πάτρα σε ότι αφορά το προφίλ των χρηστών της περιοχής.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι και άνεργοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία άντρες, που δεν έχουν τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αυτοεκτίμησης.

Προθάλαμος για να οδηγηθεί κανείς στα σκληρά ναρκωτικά είναι η ινδική κάνναβη Περίπου τρεισήμισι χιλιάδες άτομα έχουν ζητήσει βοήθεια από τοπικό συμβούλιο και συμβουλευτικό σταθμό του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ στα 16 χρόνια λειτουργίας του.

Να σημειωθεί πως όπως προκύπτει πάντα από τα επίσημα στοιχεί,α μόλις στα 16 τους χρόνια ξεκινούν πολύ νέοι τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε επίπεδο Πάτρας και Δυτικής Ελλάδας.

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία από το 2002 έως το 2018 έχουν εξυπηρετηθεί συνολικά περισσότερα από τρεισήμισι χιλιάδες άτομα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που είναι κρατούμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα του Αγίου Στεφάνου.

Μέσος όρος ηλικίας των χρηστών είναι τα 26,7 έτη, ενώ η πρώτη επαφή με τις παράνομες ουσίες γίνεται στα 16 χρόνια με ουσία έναρξης την ινδική κάνναβη.

Τρία με τέσσερα χρόνια αργότερα, οι χρήστες ξεκινούν την κύρια ουσία κατάχρησης που για τους περισσότερους (8 στους 10) είναι η ηρωίνη

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για