ΠΑΤΡΑ: Πειθαρχική δίωξη σε υπάλληλο επειδή… διαμαρτυρήθηκε για την επικινδυνότητα του κτιρίου!

Μέσω υψηλόβαθμων υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων και υπό την απειλή πειθαρχικών διώξεων για να σωπάσουν, προσπαθούν κάποιοι να «καταπνίξουν» τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο ΚΕΠ Πάτρας για τις επικίνδυνες κτιριακές συνθήκες λειτουργίας του, όπως καταγγέλλουν στον «Κόσμο»!  Πριν λίγες ημέρες κλήθηκε σε απολογία υπάλληλος του ΚΕΠ η οποία έχει επανειλημμένως θέσει το θέμα της σωματικής ακεραιτότητας των υπαλλήλων από το ακατάλληλο του κτιρίου που στεγάζει την υπηρεσία.

Η εν λόγω υπάλληλος με εξώδικη δήλωση της, επισήμαινε στον Διευθυντή της σχετικής υπηρεσίας ότι εκ νέου κατέρρευσε η οροφή του κτιρίου την 21-4-2018, ότι η αρμόδια υπηρεσία του ίδιου του Δήμου ανέφερε στον αρμόδιο εισαγγελέα ότι δεν υφίσταται άδεια οικοδομής του εν λόγω κτιρίου για χρήση ως δημόσιας υπηρεσίας και εντέλει καθιστούσε υπεύθυνο τον Δήμο για οτιδήποτε της συμβεί σχετιζόμενο με την επικινδυνότητα του κτιρίου.

Η απάντηση του Δήμου ήταν η άσκηση πίεσης για την απόσυρση του εξωδίκου και μετά την σθεναρή αντίσταση της υπαλλήλου, της έγινε άσκηση πειθαρχικής δίωξης, για το φερόμενο ως πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς για υπάλληλο συμπεριφοράς το οποίο δύναται να επιφέρει και την οριστική παύση.

Επιπλέον της καταλογίζουν, ότι δήθεν αρνήθηκε να καθίσει στο σημείο κάτω από το οποίο πριν λίγες ώρες είχε καταρρεύσει η οροφή, χωρίς κανείς από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου να έχει έρθει και να ενημερώσει τους υπαλλήλους ότι δεν κινδυνεύουν. Η προσπάθεια αντεκδίκησης και φίμωσης είναι σαφής και θα λάβει σοβαρές διαστάσεις όταν θα τις επιβληθεί η πειθαρχική ποινή» σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες.

Το τελευταίο συμβάν!

Το τελευταίο περιστατικό είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2018: Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στο κτίριο του ΚΕΠ του Δήμου μέσα στο χώρο του παλαιού λιμανιού της Πάτρας. Κάποια στιγμή φύσηξε αέρας και η γυψοσανίδα της οροφής έπεσε πάνω στους υπαλλήλους και τους συναλλασσόμενους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην υπηρεσία.

Η γυψοσανίδα η οποία ευτυχώς δεν τραυμάτισε κανέναν αν και το… μπορούσε, προκάλεσε όπως μαθαίνουμε έναν μίνι πανικό, με τους ευρισκόμενους στο χώρο να τρέχουν να απομακρυνθούν μην τους έρθει στο κεφάλι και κάτι επιπλέον. Στη συνέχεια το ΚΕΠ έκλεισε και οι υπάλληλοι έφυγαν ευτυχώς σώοι και αβλαβείς. Για το συγκεκριμένο κτίριο έχουν κατά καιρούς γραφτεί πολλά. Αφορούν την επικινδυνότητά του. Η οποία δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν ιδιαίτερα παρά το γεγονός ότι από εκεί περνάει καθημερινά ένας πολύ μεγάλος αριθμός συναλλασσομένων

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο χώρο, του παλαιού λιμανιού θρηνήσαμε πριν από λίγους μήνες έναν νεκρό. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι παλιό, αυθαίρετο με στατικά προβλήματα και κατά καιρούς φυλλορροεί. Το κτίριο έμεινε κλειστό για τρεις ημέρες.

197748

169870

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για