ΠΑΤΡΑ: “Καμίνι” τα Δικαστήρια – δεν λειτουργεί ο κλιματισμός στις αίθουσες

Αφόρητη έχει αρχίσει να γίνεται η κατάσταση στα Δικαστήρια της Πάτρας, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και της έλλειψης κλιματισμού! Οι αίθουσες τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε…καμίνι, προκαλώντας πρόβλημα στην διεξαγωγή των δικών, καθώς διάδικοι, δικαστές , αλλά και όσοι βρεθούν στους χώρους του κυριολεκτικά στάζουν από τον ιδρώτα!

Τα κλιματιστικά μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί στις αίθουσες έχουν υποστεί βλάβες και είναι εκτός λειτουργίας από τον περασμένο Μάρτιο. Το πρόβλημα βεβαίως δεν ήταν τόσο έντονο με την ζέστη, αλλά πλέον με την κατακόρυφη αύξηση της θερμοκρασίας όσοι βρεθούν στα δικαστήρια της Πάτρας υποφέρουν.

Η Πρόεδρος Εφετών Πατρών Στεφανία Καρατζά έχει αποστείλει από δίμηνο περίπου επιστολή στο Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Μεγάρων (ΤΑΧΔΙΚ), προκειμένου να διατεθεί κονδύλι για την αποκατάσταση της βλάβης , αλλά οι ελπίδες που τρέφουν οι εμπλεκόμενοι στον χώρο της Δικαιοσύνης είναι λιγοστές, όπως έλεγαν δικαγήροι στο tempo24, με δεδομένο ότι θα απαιτηθεί κονδύλι 27.000 ευρώ.

Μάλιστα, προ ημερών, αντίστοιχη επιστολή έστειλε και ο Δικηγορικός Σύλλος Πατρών, ζητώντας από το ΤΑΧΔΙΚ να εκταμιεύσει χρήματα για την επαναλειτουργία των κλιματιστικών.

Προς το παρόν πάντως όσοι μπορούν στα Δικαστήρια της Πάτρας εύχονται να εξέλθουν χωρίς να έχουν …κάνει μπάνιο !

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για