ΠΑΤΡΑ: Στέλνουν μετανάστες… με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Αθήνα

Αναστάτωση στο δρομολόγιο του υπεραστικού ΚΤΕΛ από Πάτρα προς Αθήνα των 8.30 το βράδυ του Σαββάτου. Όπως καταγγέλλει Πατρινός γονιός του οποίου η κόρη ταξίδευε με το συγκεκριμένο δρομολόγιο, στο λεωφορείο ανέβηκαν  τέσσερις αλλοδαποί κρατούμενοι χωρίς συνοδεία αστυνομικών προκειμένου να μεταφερθούν στην Αθήνα.

Μάλιστα στις διαμαρτυρίες ορισμένων επιβατών η αστυνομία είπε ότι οι αλλοδαποί έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν επάνω τους κανένα ύποπτο αντικείμενο, άρα δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Πάτρας κ. Μανωλόπουλο, μας επιβεβαίωσε την είδηση, μας είπε μάλιστα ότι αυτό συμβαίνει πολύ συχνά τελευταία και αφορά αλλοδαπούς που οδηγούνται στην Αθήνα  με το ΚΤΕΛ, χωρίς συνοδεία. 

Οι κρατούμενοι φτάνουν στον σταθμό με περιπολικό γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους συνεπιβάτες τους οι οποίοι δεν γνωρίζουν με τι έχουν να κάνουν και μοιραία τους αντιμετωπίζουν με καχυποψία.

Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. απαντούν ότι πρόκειται  για μετανάστες οι οποίοι με βάση το νέο νόμο, έχουν χαρτιά παραμονής τους στη χώρα και μπορούν να είναι σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμούν, όχι όμως σε πύλες εξόδου όπως π.χ. η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα. Οπότε τους βάζουν στο ΚΤΕΛ για να οδηγηθούν στην Αθήνα και άρα δεν μπορούν να τους πάνε με κλούβα καθώς δεν θεωρούνται κρατούμενοι, καθώς μπορούν με βάση το νόμο να κινηθούν σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας επιθυμούν πλην των πόλεων- εξόδων.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για