«Στο σφυρί» ακίνητα «επώνυμων» Πατρινών για χρέη 30.000.000 ευρώ!

Η εντολή των δανειστών για τους πλειστηριασμούς είναι σαφής: «όλα στο σφυρί»! Έτσι εκατοντάδες ακίνητα κάθε εβδομάδα εκπλειστηριάζονται με την περιβόητη ηλεκτρονική διαδικασία η οποία… δεν μπορεί να εμποδιστεί!

Ετσι οι συλλογικότητες οι οποίες εναντιώνονται στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να τα βάζουν με τους συμβολαιογράφους που διεκπεραιώνουν την διαδικασία.

Και είναι βέβαιο πως και στην Πάτρα πολλά σπίτια και καταστήματα βγαίνουν στο σφυρί ακόμη και για οφειλές… 50.000 ευρώ! Το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ακυρώθηκε στην πράξη. Όμως υπάρχουν και κάποιοι που είχαν λάβει δάνεια εκατομμυρίων από τράπεζες και μάλιστα ο πλειστηριασμός των ακινήτων τους δεν έγινε… λόγω των προ εβδομάδων κινητοποιήσεων.

Η πρώτη περίπτωση αφορά 3 Πατρινούς επιχειρηματίες που είχαν λάβει δάνεια 30.000.000 ευρώ. Τουλάχιστον αυτό, είναι το συνολικό χρέος για το οποίο εκπλειστηριάζονται σήμερα μία σειρά ακινήτων τους. Μεζονέτες, σπίτια κλπ.

Πρόκειται για 3 πασίγνωστους πατρινούς, με έντονη κοινωνική ζωή, με ενασχόληση με τον αθλητισμό και συμμετοχή ακόμη και ως χορηγοί σε πολλές εκδηλώσεις. Και ο καθένας ξεχωριστά φημολογείτο πως είχε πολλά ακίνητα, μεγάλη περιουσία, κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητα και έκαναν έντονη ζωή. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να γνωρίζει ποια είναι η σημερινή τους κατάσταση. Ο πλειστηριασμός αναβλήθηκε στην Πάτρα λόγω των επεισοδίων έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο. Θα γίνει στην Αθήνα.

Σε μία άλλη περίπτωση εκπληστηριάζεται μεγάλο ακίνητο – χώρος εκδηλώσεων με «πρώτο χτύπημα» στα 1.990.000 ευρώ. Πρόκειται για ακίνητο εκτός Πατρών, το οποίο βγαίνει στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για αρχικές οφειλές 330.000 ευρώ. Όμως λέγεται πως ο ιδιοκτήτης του έχει και άλλα χρέη. Τα οποία προφανώς θα καλύψει με την εκποίηση του μεγάλου ακινήτου.

Μία τρίτη «κραυγαλέα» περίπτωση είναι αυτή του πλειστηριασμού ενός ακινήτου στην Βιομηχανική Περιοχή. Προφανώς η επιχείρηση έπεσε έξω και το ακίνητο βγαίνει στο σφυρί για 300.000 ευρώ.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για