Κινητός Κινηματογράφος – Παρασκευή 25 Μαίου 2018 (20000 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΓΗ)

Μιά ανοικτή προβολή-κέρασμα από τον “γυμνό οφθαλμό” και “Το Χασομέρι” με την πολύτιμη συμπαράσταση όλων εκείνων των συνοδοιπόρων, που στήριξαν τις προβολές του ¨γυμνού οφθαλμού” στο μικροΠΑΝΘΕΟΝ.

Από την άλλη, η προβολή είναι μιά έμπρακτη απάντηση, ότι ο Κινητός Κινηματογράφος είναι πάντα εδώ και η θεσμοποίησή του δεν είναι υπόθεση της Δημοτικής αρχής, αλλά των δημοτών.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
τόπος: Σκάλες Αγίου Νικολάου
ημερομηνία: Παρασκευή / 25 Μαίου 2018
ώρα: 9.30 το βράδυ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
διοργανωτές: “γυμνός οφθαλμός” – “Το Χασομέρι”
υποστηρίζουν: Η Κατσαρόλα της Τούλας / Μασασούρας / ΜεζεδοΤεχνείον / Σούσουρο / Φουνταριστοί /  Canto 
χορηγοί επικοινωνίας: το Τέταρτο / Στιγμιότυπο 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ


20000 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΓΗ των Iain Forsyth / Jane Pollard
(20000 Days On Earth, Ην. Βασίλειο, φιξιόν-ντοκιμανταίρ, έγχρωμο, 97′)
Έπειτα από μια ολιγόλεπτη εισαγωγή, κατά την διάρκεια της οποίας ένα φρενήρες μοντάζ προσπαθεί να συνοψίσει την μέχρι τώρα ζωή (ή τις 19.999 συνολικά μέρες στη Γη!) του Νικ Κέηβ μέσα από πλάνα αρχείου και φωτογραφίες, η ταινία πετυχαίνει τον δημοφιλή μουσικό να ξυπνά στην κρεβατοκάμαρά του με τη γυναίκα του κοιμισμένη ακόμη δίπλα του…
Αυτό που ακολουθεί είναι ένα σχεδόν συνειρμικό και σταθερά αιφνίδιο πανόραμα ενός πολυπρόσωπου καλλιτέχνη, δοσμένο μέσα από την απροσδόκητα εξομολογητική διάθεση του ιδίου και χάρη σε έναν δεξιοτεχνικό συνδυασμό ντοκιμανταίρ και μυθοπλασίας, που κατορθώνουν να ξεδιπλώσουν τον Κέηβ ως μια πολυσχιδή περίπτωση ανθρώπου πίσω από τον δημόσιο μύθο.

Μια από τις ομορφότερες και πιο πρωτότυπες ταινίες, που έχουν γίνει στο είδος της, το (τιμημένο με το βραβείο σκηνοθεσίας και μοντάζ στο Φεστιβάλ Σάντανς 2014) “20.000 Μέρες Πάνω στην Γη” δεν παρέχει μοναχά ένα προσωρινό εισιτήριο ελευθέρας στο μυαλό και την ιδιοσυγκρασία μιας συναρπαστικής περίπτωσης μουσικού, αλλά αποτελεί κι ένα ντοκιμανταίρ, που θα έπρεπε στο εξής να γίνει πρότυπο προς μίμηση. – Λ.Κ.

ΤΡΕΗΛΕΡ: https://vimeo.com/105474400

 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
επίσημη ιστοσελίδα – http://www.iainandjane.com/work/film-tv/20000-days-on-earth/

flix.gr – http://flix.gr/news/20000-days-earth.html

συνέντευξη σκηνοθετών – http://flix.gr/articles/20000-days-earth-interview.html

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για