ΠΑΤΡΑ: Θα έχουμε τελικά υδροπλάνα ή όχι;

Μπορεί η προκήρυξη για τον διαγωνισμό της λειτουργίας και της διαχείρισης του υδατοδρομίου της Πάτρας να αναμένεται μέχρι τα τέλη του Μάη, όμως είναι αμφίβολο αν τελικά θα προλάβουμε να έχουμε πτήσεις προς τα νησιά του Ιονίου, το φετινό καλοκαίρι. Το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με τη γραφειοκρατεία και το χρόνο που απαιτείται για να ολοκληρωθεί συνήθως μια τέτοια διαδικασία. Για να ξεκινήσουν οι πτήσεις θα πρέπει να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο δρομολογίων ανάμεσα στα υδατοδρόμια που έχουν αδειοδοτηθεί, δηλαδή αυτά της Πάτρας, της Κέρκυρας και των Παξών. Κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο. Εκτός αυτού τα υδατοδρόμια της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς δεν έχουν προχωρήσει, κάτι που σε αντίθετη περίπτωση θα διευκόλυνε τη γρήγορη έναρξη των πτήσεων, αφού θα λειτουργούσε ένα μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών.Πάντως, το θετικό είναι ότι εταιρείες που έχουν πτητικό έργο έχουν εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον για τη λειτουργία και τη διαχείριση των υδατοδρομίων. Ειδικότερα, σε ότι αφορά την Πάτρα, το υδατοδρόμιο που βρίσκεται στο βόρειο λιμάνι της πόλης, έχει έτοιμες όλες τις απαραίτητες υποδομές για την άμεση λειτουργία του.

Υποδομές όπως ο σταθμός εξυπηρέτησης επιβατών, χώροι έκδοσης και ελέγχου εισιτηρίων, χώροι ελέγχου επιβατών και αποσκευών, καθώς και πλωτή προβλήτα για την ασφαλή πρόσδεση των υδροπλάνων.

Μένει να δούμε λοιπόν πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του γιατί σίγουρα θα δώσει μία διαφορετική ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για