Μεγάλη η συμμετοχή στην Θεατρική εκδήλωση “Ένας δεν αρκεί”

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τη μοναδική εμπειρία που έζησαν όσοι παρευρέθησαν το βράδυ της 16ης Μαΐου 2018 στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Πατρών, που πλημμύρησε κυριολεκτικά από μελωδίες, αγάπη και ζεστασιά!

Η συμμετοχή και η ανταπόκριση στην Πολιτιστική Μουσική – Θεατρική Εκδήλωση «Ένας δεν αρκεί», που διοργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας μέσω της υπεύθυνης κας Φρύνης Κωσταρά και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο την ανάδειξη της δημιουργικότητας και των δημιουργιών μαθητών που συμμετείχαν σε Πολιτιστικά Προγράμματα τη φετινή χρονιά 2017-18, την καλλιτεχνική συνάντησή τους με πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας και συγχρόνως την κοινωνική προσφορά αγάπης μέσα από τη συγκέντρωση τροφίμων για «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 500 σακούλες με τρόφιμα για τα παιδιά που μεγαλώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Σπίτια του αλλά και για τα παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζει μέσω των «Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» που λειτουργεί πανελλαδικά.

Πάνω από 500 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση, συμμετέχοντας σ’ ένα υπέροχο μουσικό – θεατρικό ταξίδι, που άγγιξε τις καρδιές όλων. Την εκδήλωση προλόγισε η Υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Φρύνη Κωσταρά και απηύθυναν χαιρετισμό η Προϊσταμένη Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας κ. Σοφία Χριστοπούλου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αχαΐας κ. Γεώργιος Αφράτης, ο Δ/ντής του Μουσικού Σχολείου Πατρών κ. Σταμάτης Λέκκας, ο κ. Μανώλης Στεφανάκης, εκπρόσωπος της Χορωδίας του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας και η κ. Εύη Μαλαμάκη, μέλος του Δ.Σ. από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια:

Στους διοργανωτές της εκδήλωσης:

-στην κ. Φρύνη Κωσταρά, Υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, που ανέλαβε τη διοργάνωση και το συντονισμό όλης της εκδήλωσης

-στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στην κ. Εύη Μαλαμάκη, που στήριξε και εμψύχωσε την προσπάθεια αυτή.

Στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης:

1) Στη θεατρική Ομάδα του 8ου Γυμνασίου Πάτρας για την παράσταση «Αντίστροφο σχολείο» σε κείμενα των εκπαιδευτικών: Αθηνάς Καλλιμάνη, Σταυρούλας Μπαρακίτη και Νικόλαου Μενεγάτου.

Σκηνοθεσία – Επιμέλεια παράστασης: Αθηνά Καλλιμάνη, Ελένη Χριστοδουλοπούλου

Videoart: Γιάννης Παππάς, Κουκλοποιός: Γεράσιμος Μουρελάτος

2) Στο Μουσικό Σχολείο Πατρών, που συμμετείχε με:

  • Τη Συμφωνική Μαντολινάτα
  • Τη Χορωδία Τμήματος Ελεύθερης Έκφρασης Ευρωπαϊκής Μουσικής
  • Την Προπαρασκευαστική Χορωδία
    Ενορχήστρωση-Εναρμόνιση, Διδασκαλία & Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων: Τάσος Καραγιάννης.

Δίπλα στους μαθητές ήταν οι εκπαιδευτικοί: Ανδρέας Μπένος, Βασίλης Πουρνιάς, Δημήτρης Κυραναστάσης, Έλενα Δρουκοπούλου, Ανθή Ταμβάκη και Σλάτεβα Γκρατσιέλα.

3) Στο φωνητικό σύνολο VOCAL (Τμήμα του Φωνητικού Συνόλου Πάτρας VOCAL) υπό τη Διεύθυνση της κ. Κατερίνας Πολυμενάκου με την κ. Μαρία Παστού στο πιάνο.

4) Στη Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας-Αχαΐας.

Οι διοργανωτές και συμμετέχοντες της εκδήλωσης εκφράζουν θερμές ευχαριστίες:

– στον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας Δρ Βασίλη Τριανταφύλλου και στον υπεύθυνο του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Γιάγκο Ιγγλέση για την παραχώρηση του χώρου του Συνεδριακού Κέντρου του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας

– στους Διευθυντές των σχολείων, κ. Χρήστο Καπού (8ο Γυμνάσιο Πατρών) και κ. Σταμάτη Λέκκα (Μουσικό Σχολείο Πατρών)

– στους γονείς όλων των μαθητών που συμμετείχαν στην εκδήλωση

– στον κ. Αριστείδη Τίγκα για την στήριξή του, όσον αφορά στις ανάγκες του ήχου

– στον κ. Βαγγέλη Πετράκη για την τεχνική υποστήριξη

– σε όλους όσους αγκάλιασαν την εκδήλωση, πλημμυρίζοντας το Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ, συμβάλλοντας στη συγκέντρωση τροφίμων για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για